Američki predsednik Donald Tramp obišao je u Teksasu fabriku tehnološkog giganta Apple, gde je počela izgradnja novog kampusa vrednog milijardu dolara.

Donald Tramp je sa čelnikom kompanije Timom Kukom posetio fabriku u Ostinu i istakao da se njegovi napori da kompanije vraćaju visoko plaćene poslove u SAD daju rezultate.

„Vidimo početak veoma moćne i važne fabrike“, rekao je Tramp, koji ističe rast zaposlenosti u državi koja je ključna za Republikance pred izbore 2020. godine, prenosi RTS.

Na Tviteru nije propustio priliku da istakne i da Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD, ne mari za američke radnike.

Tehnološki gigant Apple je počeo izgradnju novog kampusa vrednog milijardu dolara i planira zapošljavanje pet hiljada ljudi do 2022. godine.

Fabrika proizvodi poslednju generaciju Apple „Mekbuk pro“ laptopova od 2013. godine.

Trampova poseta je usledila nakon najave Apple u septembru da će nastaviti da proizvodi u Ostinu, što je odluka koju je kompanija donela pošto se vlada SAD saglasila da odustane od uvođenja carina na neke kompjuterske delove iz Kine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.