“Tramp je nestabilnog ponašanja, mogao bi da oda državne tajne”: Bajden odlučio da prekrši praksu i svom prethodniku ukine redovne brifinge

0
Profimedia

Američki predsednik Džo Bajden ne želi da svom prethodniku Donaldu Trampu nastavi da daje pristup poverljivim obaveštajnim podacima, kao što je to inače praksa, rekao je u intervju za CBS.

Tramp je pokazao „nestabilno ponašanje“ te bi mogao u javnost izaći s poverljivim podacima, rekao je Bajden u intervjuu za CBS-u.

Bajden nije želeo da spekuliše o tome šta bi se moglo dogoditi, ali je rekao da Tramp jednostavno više ne treba te podatke.

Predsednik je naglasio da njegova procena nije povezana s Trampovim podsticanjem svojih pristalica da nasilno upadnu u Kapitol početkom januara.

„Koja je vrednost toga da mu dajem obaveštajne podatke, koji bi efekat od toga svega mogao imati, osim toga da bi se mogao okliznuti i nešto reći“, zapitao se Bajden.

Njegov celi intervju u CBS-u trebalo bi da bude prikazan u nedelju pre Superboula.

Bivši američki predsednici uglavnom nastavljaju da dele obaveštajne podatke, ali pre nego što ih Tramp može dobiti, Bajden se mora s time složiti.

Kritičari su optužili Trampa da je nekoliko puta tokom svog mandata otkrivao poverljive podatke.