Američki predsednik Donald Tramp u subotu je u projekcijskoj dvorani Bele kuće pogledao film „Džoker“, a nakon prikazivanja navodno je rekao da je u njemu uživao.

Film je i komercijalno i među kritičarima doživio veliki uspeh. Na Filmskom festivalu u Veneciji, mračna drama s Hoakinom Feniksom u glavnoj ulozi osvojila je Zlatnog lava.

Bioskopske blagajne širom sveta zabeležile su da je Džoker u četvrtak zaradio 999 miliona dolara, pa se s priličnom sigurnošću može reći da je svota dosad prešla milijardu dolara.

Jahu njuz potvrdio je tvit novinara CNN-a Šimona Prokupeca o tome da je Tramp u subotu pogledao film, te preneo izjavu visokog zveničnika Bele kuće koji je kazao da se predsedniku film sviđa i da je u njemu uživao.

Britanski Indipendent piše da nije u potpunosti jasno da li je tako zbog činjenice da lik Roberta De Nira, jednog od Trampovih najžešćih kritičara, u filmu završava tragično.

Stanovnici Bele kuće filmove mogu gledati u dvorani za projekcije, a imaju i privilegiju da u njima uživaju i pre službenog prikazivanja u bioskopskim dvoranama.

Privatnu bioskopsku dvoranu u Beloj kući je 1942. tražio da se izgradi tadašnji američki predsednik Franklin Delano Ruzvelt, a odluku o njenom otvaranju za javnost pre dve godine donela je predsednikova supruga Melania.

Prvi film koji je Tramp pogledao u toj bioskopskoj dvorani bio je animirani „Potraga za Dorom“ 2016. godine. Smeštena je u istočnom krilu Bele kuće koje obuhvata i atomsko sklonište iz Drugog svetskog rata.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.