Tramp: “Impičment je nastavak najvećeg lova na veštice u istoriji, izaziva bes…”

0
Foto: Profimedia

Dok demokrate u Kongresu, ali i pojedini republikanci pritiskaju potpredsednika Majka Pensa da smeni predsednika Donalda Trampa pozivajući se na 25. amandman, a Predstavnički dom je već predstavio rezoluciju o njegovom opozivu, Tramp je u svojim poslednjim danima na dužnosti rešio da obiđe američko-meksičku granicu, gde je još u kampanji za izbore 2016. godine obećao izgradnju zida.

Kako mu je Tviter trajno suspendovao nalog, Trampu je ostalo da se direktno obrati novinarima. Govorio je o najnovijoj drami u Vašingtonu, čiji se odjeci i dalje jako čuju.

„Ne želimo nasilje“, rekao je novinarima Tramp.

Ujedno je nastavio da osuđuje novi pokušaj demokrata da ga opozovu zbog tvrdnji da je pokušao da podstakne nasilnu pobunu protiv Kongresa.

Impičment je, kako je Tramp rekao, „nastavak najvećeg lova na veštice u istoriji politike“.

„Mislim da to prouzrokuje ogroman bes“, dodao je on.

Podsetimo, Predstavnički dom Kongresa SAD u sredu će razmatrati opoziv odlazećeg predsednika, nedelju dana nakon što su njegove pristalice upale u zgradu parlamenta, izjavili su predstavnici Demokratske stranke.

Lider većine u Predstavničkom domu, demokrata Steni Hojer rekao je juče poslanicima te stranke da planiraju povratak u Vašington danas uveče kako bi razmatrali juče predstavljenu Rezoluciju donjeg doma Kongresa kojom se američki potpredsednik Majk Pens poziva da aktivira 25. amandman na Ustav SAD i smeni republikanca Trampa.

Očekuje se da će Rezolucija biti usvojena, ali je malo verovatno da će se Pens odazvati na poziv demokrata i nekih republikanaca koji su okrenuli leđa Trampu.

Hojer je rekao da će u tom slučaju Predstavnički dom razmatrati opoziv Trampa u sredu.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!