Tramp drži konferenciju o koronavirusu, dan pošto je rekao da je sve “vrlo dobro pod kontrolom”

1
Beta- AP Photo/Alex Brandon)

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da će večeras održati konferenciju za novinare u Beloj kući o pretnji koronavirusa, dan pošto je nastojao da umanji strah od širenja tog virusa u SAD. 

Tramp je u Tviter poruci napisao da će predstavnici Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) i drugi da mu se pridruže na toj konferenciji za novinare.

Tramp i drugi članovi adminisracije su slali pomešane poruke o koronavirusu.

Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti juče je upozorio američku javnost da se pripreme za epidemiju kornavirusa, od koje je zaraženo 80.000 ljudi u svetu ali relativno malo za sada u SAD.

Pred povratak iz Indije juče Tramp je rekao da je situacija sa kronavirusom “vrlo dobro pod kontrolom u SAD”.

Iako je tačno da SAD ima samo mali broj slučajeva, ugalvnom od putnika van zemlje, lekarski stručnjaci su upozorili da nijedna zemlja ne bi ostala pošteđena u slučaju pandemije bolesti izazvane ovim virusom.

Šef odeljenja za infektivne bolesti Nacionalnog instituta zravlja Enton Fauci rekao je za CNN da treba razmišljati kako će SAD odgovoriti ukoliko bude pandemija.

Tramp je po povratku u zemlju iz Indije rano jutros odbacio krtike da je trebalo da deluje ranije da pojača odgovor savezne vlade  na kornavirus i napisao da CDC i ministar zdravlja svi rade odličan posao u odnosu na koronavirus i da će dobiti izveštaj kasnije danas posle čega će zajedno sa njima održati konferenciju za novinare u Beloj kući.

On je takođe kritikovao neke medije zbog načina kako izveštavaju o koronavirusu.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Zajebo se pa to izjavio a onda ga farmaceutska banda potjerala da ne bi izgubili milijarde ako svijet zaključi da plaše mečku rešetom

Comments are closed.