Tragedija na Cetinju: Ubijeno najmanje 11 osoba, šestoro povređenih, Vlada Crne Gore proglasila trodnevnu žalost, napadača usmrtio sugrađanin

0
Printscreen/YouTube/Pobjeda

Crnogorski mediji prenose da je tridesetčetvorogodišnji muškarac usmrtio više osoba na Cetinju, a potom je ubijen. Muškarac je pucao na više ljudi u blizini njegovog mesta stanovanja na Cetinju, a podgoričke Vijesti javljaju, pozivajući se na izvore iz crnogorske policije i tužilaštva, da je smrtno stradalo najmanje jedanaest osoba – uključujući i napadača – kao i da među poginulima ima i maloletnih osoba, dok je šest osoba prevezeno u Klinički centar Crne Gore.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić je nakon okončanog uviđaja na Cetinju rekla da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba. U međuvremenu su, kako prenose crnogorski mediji, dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dve osobe podlegle povredama.

Napdača, kako je rekla Nastić, usmrtio je sugrađanin.

Vijesti prenose da se pucnjava dogodila posle 16 časova u blizini Vladinog doma, a da je među povređenima i jedan policajac koji je prevezen u Klinički centar. Njegovo stanje je stabilno.

Crnogorski mediji prenose, prema nezvaničnim informacijama, da je do pucnjave i ubistava došlo zbog porodičnog sukoba.

Vlada Crne Gore će u petak uveče proglasiti trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se dogodila u Prestonici Cetinje. Ovu informaciju objavio je premijer Dritan Abazović na svom Telegram kanalu.

Abazović je rekao da je današnji događaj na Cetinju tragedija koju Crna Gora ne pamti. On je pozvao građane da mislima budu uz porodice stradalih.

„Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prijestonice Cetinje“, napisao je Abazović na Telegramu.