Tradicionalno praznično darivanje Fondacije Novak Đoković

  0
  Foto: Jelena Ivanović

  Fondacija Novak Đoković organizovala je dodelu novogodišnjih paketića i predstavu u u Pozorištu lutaka ‘Pinokio’ za decu iz Velike Plane, čije porodice koriste pravo na novčanu socijalnu pomoć. Svakom od 160 mališana ostvarena je novogodišnja želja potpuno personalizovanim paketićem, budući da su pre darivanja dobili priliku da crtežima i pismima Fondaciji pošalju svoje želje.

  Foto: Jelena Ivanović

  „Praznici predstavljaju poseban period u godini kada svi pripremamo pokolone za naše najbliže. Međutim,  veoma je važno da tada mislimo i na one kojima je potrebna dodatna podrška i pažnja. Porodicama koje koriste pravo na novčanu socijalnu pomoć kupovina prazničnih poklona predstavlja značajan novčani teret i izazov. Iz tog razloga, u želji da sva deca novogodišnji period provedu uz paketić i sa osmehom na licu, organizovali smo darivanje i predstavu“, rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

  Sedmu godinu zaredom, Fondacija misli na najmlađe i stara se o tome da novogodišnji pokloni budu usklađeni njihovom uzrastu i polu. U proteklih sedam godina podelili su preko 1000 paketića, a ove godine usrećili 160 mališana uzrasta od četiri do devet godina. Pored toga što je Fondacija ispunila želju svakog mališana ponaosob,  potrudili su se da ih dodatno obraduju čestitkom, kozmetikom, knjigama, školskim priborom, garderobom, igračkama i slatkim paketom.

  Foto: Jelena Ivanović

  U pripremi paketića za ovogodišnje praznično darivanje, Fondaciji Novak Đoković nesebično su pomogli njeni partneri, kompanije RaspberryPlum Ltd, Henkel Srbija, Chips way, Imperial, TC BIG Novi Sad, kao i izdavačka kuća JRJ, a kao i pozorište lutaka ‘Pinokio’.