U čast Sv. Trifuna zaštitnika lozara i vinogradara, danas su tradicionalno orezani vinogradi vinarije „Tikveš“ na lokalitetu „Lepovo“, kako bi rod bio kvalitetan, a vinska godina plodna.

Orezivanje vinove loze prema običajima, obavio je generalni direktor vinarije ,,Tikveš“ Radoš Vukićević i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski. Kao i svake godine u orezivanju su učestvovali premijer, predstavnici diplomatskog kora, političkog kora, poslovni partneri i saradnici vinarije ,,Tikveš“.

,,Ovaj praznik simbolično označava početak novog ciklusa proizvodnje grožđa, a mi očekujemo da će ova godina biti odlična za vrhunska vina. Verujemo da ćemo nastaviti sigurnim koracima u kreiranju vina na koje smo ponosni i biti prihvaćeni od potrošača u regionu i širom sveta, ali i dobiti mnogobrojna priznanja renomiranih ocenjivača. Naše aktivnosti su usmerene na globalne klimatske promene, kao što je smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte. U tom cilju radimo na projektu koji će ,,Tikveš“ učiniti prvom ,,zelenom“ vinarijom u ovom delu Evrope koja radi u skladu sa principima zaštite životne sredine“ rekao je generalni direktor vinarije ,,Tikveš“ Radoš Vukićević, čestitajući praznik lozarima i vinarima.

Vinarija ,,Tikveš“ neguje partnerske odnose sa lozarima, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju obaveza. Iz godine u godinu se sve više otkupljuje grožđe visokog kvaliteta, što je još jedan od dokaza uspešne saradnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.