
Kada spoljna temperatura pređe 30 °C, svakome od nas priprema ručka i višesastno stajanje pored šporeta izaziva nelagodu. Ipak, organizmu je potrebna hrana i svi nutrijenti iz nje kako bismo imali dovoljno energije za zadatke koji nas čekaju svakoga dana.
Tortilje daju mnošto mogućnosti za pripremu i idealne su za dane leta. U letnje tortilje možete dodati vaše omiljeno povrće, a naravno, ukus podići na viši nivo dodavanjem mesa po ukusu.
Sastojci:
- Zelena salata
- 2 srednja paradajza
- 2 krastavca
- 100 g kuvanog kukuruza šećerca
- 1 crveni luk
- Kačkavalj
- Pavlaka sa šunkom
- 6 tortilja
Priprema:
Povrće dobro operite. Paradajz iseckajte na kriške, a krastavac oljuštite i isecite na kolutove. Tortilje ugrejte tako da neznatno promene bolju i krenite sa filovanjem.
Svaku tortilju jednako premazujte i podelite povrće tako da svuda bude ista količina. Namažite pavlaku sa šunkom, preko nje stavite dva manja lista zelene salate, a potom i ostatak povrća, pa narendajte kačkavalj po ukusu.
Urolajte tortilje i vaš obrok je spreman.
Prijatno!
Ukoliko ste ljubitelji nešto drugačijeg ukusa, umesto pavlake sa šunkom možete koristiti i pavlaku sa pečurkama koja će dodati poseban šmek vašem letnjem ručku.
Ako želite ukus da podignete na viši nivo i učite obrok još bogatijim, dodajte mu grilovanu piletinu ili ukusnu slaninu iseckanu i blago proprženu na malo ulja.