Kada spoljna temperatura pređe 30 °C, svakome od nas priprema ručka i višesastno stajanje pored šporeta izaziva nelagodu. Ipak, organizmu je potrebna hrana i svi nutrijenti iz nje kako bismo imali dovoljno energije za zadatke koji nas čekaju svakoga dana.

Tortilje daju mnošto mogućnosti za pripremu i idealne su za dane leta. U letnje tortilje možete dodati vaše omiljeno povrće, a naravno, ukus podići na viši nivo dodavanjem mesa po ukusu.

Sastojci:
  • Zelena salata
  • 2 srednja paradajza
  • 2 krastavca
  • 100 g kuvanog kukuruza šećerca
  • 1 crveni luk
  • Kačkavalj
  • Pavlaka sa šunkom
  • 6 tortilja
Priprema:

Povrće dobro operite. Paradajz iseckajte na kriške, a krastavac oljuštite i isecite na kolutove. Tortilje ugrejte tako da neznatno promene bolju i krenite sa filovanjem.

Svaku tortilju jednako premazujte i podelite povrće tako da svuda bude ista količina. Namažite pavlaku sa šunkom, preko nje stavite dva manja lista zelene salate, a potom i ostatak povrća, pa narendajte kačkavalj po ukusu.

Urolajte tortilje i vaš obrok je spreman.

Prijatno!

Ukoliko ste ljubitelji nešto drugačijeg ukusa, umesto pavlake sa šunkom možete koristiti i  pavlaku sa pečurkama koja će dodati poseban šmek vašem letnjem ručku.

Ako želite ukus da podignete na viši nivo i učite obrok još bogatijim, dodajte mu grilovanu piletinu ili ukusnu slaninu iseckanu i blago proprženu na malo ulja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.