“Toronto je doveo Drejka da bi osvojio prsten, a Niksi su zato doveli mene”: Novi guru tima iz Njujorka i zbirka njegovih gluposti

0
Foto: Profimedia

Njujork Niksi imaju velike takmičarske probleme već godinama, iako je novac koji im je na raspolaganju gotovo neograničen.

Ne postoji ozbiljan igrač koji bi želeo da dođe u tim koji nije u stanju da pobedi bilo koga. Zbog toga je bilo potrebno pokrenuti ribrending i ribilding tima za njim, a to je prepušteno novom guruu Stivu Stoutu.

“Najveća stvar koju moramo da uradimo jeste da vratimo pobednički mentalitet, da slobodni košarkaši znaju gde dolaze. Mislim da se narativ izgubio. Veliki igrači ne dolaze i ako to promenimo, a verujem da hoćemo, imaćemo veliku šansu da uradimo nešto sjajno. Mi smo bez premca najlegendarnija franšiza u ligi”, rekao je Stout i to je verovatno jedina polu-pametna misao koju je izgovorila.

Prvo je odao strategiju tima, iako se rukovodioci franšize “vade” da to nije njihov stav. Stout je otkrio da će trener biti smenjen.

“Neke promene su morale da se dese (otpuštanje generalnog menadžera Stiva Milsa). Te ‘promene’ će dovesti novog trenera i stručni štab koji će raditi sa mladim igračima, Beretom, Robinsom… Očekujem da dođe novi trener kako bi došli do onoga što svi očekujete od Njujork Niksa”.

Stout je najavio da će trener biti veliko ime.

“Mislim da je veoma važno da imamo trenera koji će da bude jaka ličnost, neko koga će mediji voleti i kome će verovati”.

Ipak, verovatno najbizarnija izjava u vezi je sa prošlogodišnjim šampionom.

“Toronto Reptorsi su doveli Drejka kako bi im doneo na popularnosti i na kraju doneo prsten, a Njujork Niksi su doveli mene da to isto uradim”, rekao je on.

Drejk je inače jedna od najomraženijih ličnosti koje indirektno učestvuju u svakodnevnom NBA životu.