Palačinke sa jabukom predstavljaju divan doručak, servirane prelivene toplim javorovim sirupom, mogu postati sjajan dodatak na vašem stolu.
Za ovaj recept možete koristiti bilo koju vrstu jabuke, ali što slađa, to bolje. Ako koristite kiseliju jabuku, dodajte još jednu kašiku šećera.
Sastojci:
1 veliko jaje
1 kašika belog šećera
⅛ kašičice mlevenog cimeta, ili po ukusu
1 prstohvat mlevenog đumbira
1 prstohvat muskatnog oraščića
¼ kašičice soli
⅛ kašičice čistog ekstrakta vanile
1 šolja narendane jabuke
1 kašičica soka od limuna
½ šolje univerzalnog brašna, ili po potrebi
¼ kašičice praška za pecivo
⅛ kašičice sode bikarbone
2 kašike otopljenog putera
Uputstvo za pripremu:
U činiji pomešajte jaje, šećer, cimet, đumbir, muskatni oraščić, so i ekstrakt vanile. Mutite žicom dok se dobro ne sjedini i dok smesa ne postane blago penasta.
Dodajte narendanu jabuku i sok od limuna, pa lagano umešajte špatulom dok se sve ne sjedini.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Mešajte dok brašno ne nestane i dok smesa ne postane gusta, ali pogodna za vađenje kašikom.
Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri.
Dodajte kašike smese sa jabukama u vreo puter i pržite dok ne porumene, otprilike 3 minuta.
Okrenite i pržite dok palačinke sa jabukom ne postanu elastične na dodir i ne porumene i sa druge strane, još dodatna 3 minuta.
Poslužite i uživajte!

