U međunarodnoj policijskoj akciji „Familija“ u kojoj je zaplenjeno ukupno 1.024 kilograma kokaina, dva miliona evra, kao i skupoceni predmeti u vrednosti većoj od milion evra, uhapšeni su i državljani Srbije, prenosi RTS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su D. L. (1973) iz Sremske Mitrovice i N. Č. (1993), državljanku Bosne i Hercegovine.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanja radi vršenja krivičnih dela, saopštio je MUP.

U akciji „Familija“, koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji sa kolegama iz Švajcarske, Кine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Evropola, DEA i Fronteksa, uhapšeno je ukupno 16 osoba.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije doprineli su operativnim radom i hapšenju u Hongkongu četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državljanin Srbije, a tom prilikom zaplenjen je 421 kilogram kokaina, saopštio je MUP.

Takođe, značajan doprinos dali su i u identifikaciji i hapšenju trojice osumnjičenih u Švajcarskoj, koji se terete da su učestvovali u transportu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a tom prilikom u Bazelu je zaplenjeno više od 600 kilograma kokaina.

Prilikom pretresa iznajmljenih stanova u Beogradu, koje je koristio crnogorski državljanin M. D. (1959) koji je uhapšen u Švajcarskoj, policija je pronašla i zaplenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil „audi A8“, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

Osumnjičeni D. L. i N. Č. privedeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.