Holivudski glumački par Tom Henks i Rita Vilson zvanično su postali grčki državljani, a na fotografiji na društvenim mrežama koje je postavio grčki premijer vidi se dvojac koji ponosno drži svoje nove pasoše, prenosi N1.

Par i njihova deca postali su počasni grčki građani prošle godine, nakon što su zvančnici naglasili Henksovu ulogu u podizanju svesti o požarima 2018. koji su uništili područja oko Atine i odneli više od 100 ljudskih života.

Sada je grčki predsednik potpisao njihovu počasnu naturalizaciju i dobili su grčke pasoše.

„Tom Henks je osoba koja je pokazala istinsko interesovanje za ljude koji su propatili zbog požara i govorio je o tome globalno u medijima“, rekao je grčki ministar unutrašnjih poslova Takis Teodorikakos za CNN u decembru.

Vilson, koja je grčkog porekla, i Henks, koji se preobratio u grčkog pravoslavca, često provode svoj odmor u Grčkoj, gde imaju imanje na ostrvu Antiparos.

Oni su producirali i nekoliko filmova koji imaju snažnu vezu s Grčkom, npr. „Moja velika mrsna prvoslavna svadba“.

„Grčka je raj… Bio sam po čitavom svetu, bio sam na najlepšim mestima na svetu, nijedno od njih ne nadmašuje Grčku“, rekao je Henks ove godine, na dodeli Zlatnih globusa.

„Zemlja, nebo, voda, to je za dušu, to je mesto koje leči“, dodao je.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentar(1)

  1. Bojan Kondic
    8. август 2020. 04:46

    Ja sam Madjar u srcu i dusi, cak sam glasao za madjatsku stranku, Li mi ne daju pasos dok ne polozim jezik i po,nacanje kulture i istorije, svw na madjarskom jeziku, a ja jednostacno nisam za stranw jwzike, osim stpskog. Braco Ton.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.