“To što DPS ne želi da učestvuje u razrešenju Leposavića, a pokreće pitanja koja bole svakog čoveka je njihovo licemerje…”

0
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

(Beta) – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija ukoliko njegova inicijativa za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića ne dobije većinu u Skupštini, nakon najavljenog bojkota Demokratske partije socijslita (DPS).

“Ako imate samo jednu opciju onda i ne treba da igrate na tu opciju”, kazao je kratko Krivokapić novinarima nakon panela održanog na Univerzitetu Crne Gore.

Krivokapić je tražio razrešenje Leposavića zbog njegove izjave u kojoj je “relativizovao genocid u Srebrenici”, a nakon oštre reakcije međunarodne zajednice. Krvokapić nema većinu u parlamentu za svoju odluku, jer je samo URA Dritana Abazovića najavila da će podržati smenu ministra pravde, dok su Demokratski front i Demokrate najavile da će glasati protiv.

Komentarišući odluku Demorkatske partije socijalista, koja, prema najavi, neće prisustvovati plenumu kad se bude glasalo o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, premijer Zdravko Krivokapić kaže da je reč o novom pokušaju destabilizacije.

“Ja sam uradio sve što je do mene. Povukao sam odgovoran i vrlo jasno preciziran odnos prema ministru Leposaviću. Političke igre i pokušaji destabilizacije traju od 30. avgusta. Tako da je to još jedan pokušaj, koji očigledno dolazi sa adrese DPS-a koji ne želi da učestvuje u razrešenju, a pokreće pitanje Srebrenice i žrtava koje bole svakog čoveka. To licemerje je odraz političke kulture Crne Gore”, naveo je Krivokapić.

Opoziciona Demokratska partija socijalista najavila je da u narednom periodu neće učestvovati u radu crnogorskog parlamenta. Kako je saopšteno, u DPS-u su tu odluku doneli zbog “bahatog odnosa vladajuće većine”.