Na naslovnoj strani sutrašnjeg izdanja Blica osvanla je ispovest glumice Milene Radulović, o tome kroz šta je prolazila dok je bila deo škole glume Mike Aleksića, a nedugo zatim objavljeno je i da je Aleksić uhapšen zbog optužbi za silovanje i seksualno uznemiravanje, od strane više devojaka.

Na sajtu Blica pojavio se potom ceo tekst iz sutrašnjeg izdanja, a sve što je mlada glumica ispričala nije, kako je više puta naglasila, „samo njena reč protiv njegove, nije samo njena priča“.

„Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je Milena Radulović u intervjuu koji je dala Blicu.

Na početku je objasnila šta je decu privlačilo, i privlači ih i dalje, u Aleksićevu školu glume.

„Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu nedeljno, išli u pozorište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra deca. U grupi se propagirala religija, časovi su počinjali molitvom „Oče naš”, devojčice su dolazile u suknjama, dečaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili: „Pa, dobro, on jeste surov, ali takav je Mika, on ima svoje metode”. Postojala su jasna pravila“, objasnila je Radulovićeva i dodala da je njegovo ponašanje bilo manipulativno.

„Govorio je da su deca mali ljudi, a nama je prijalo kad čujemo: „Vi ste samostalni, ovo je nešto samo vaše.” Poništavao je roditelje i njihovu ulogu, ali tada nam to nije delovalo sporno“.

Objasnila je da je, kada se to dogodilo, doživela potpuni šok.

„Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista!“

A otkrila je i da je u svemu tome Aleksić bio veoma oprezan da

„Mika je vodio računa da se to dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno“, otkrila je Radulovićeva i dodala:

„Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece.“

Mlada glumica je objasnila i kako je odlučila da prijavi sve što joj se dogodilo.

„U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane. S ovom svešću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloletnih žrtava“, rekla je Radulovićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.