“To je bila šok terapija. Tražili smo sastanak da se Vlada izvini, ali je Sale kategorički odbio”: Nenad Krstić o “slučaju Micov”

0
Foto: Profimedia

“Micov je završio”.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije izgovorio je to, sada već davne, 2014. godine odlučio je da sa spiska reprezentativaca neplanirano odstrani Vladimira Micova, jednog od igrača čiji je reprezentativni status postao poput mita.

Svi znaju sve, a niko zapravo ne zna ništa.

Nenad Krstić, dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, za serijal Zlatni momci, koji će od 26. do 31. avgusta biti prikazan na Javnom servisu, govorio je i o “slučaju Micov”, a Mozzart sport prenosi delove njegovog prisećanja na 2014. godinu.

“Situacija s Micovim bila je valjda nužna i neophodna da se desi. Pazite, on je meni prijatelj, ali mi to kao igrači gledamo na drugi način. Ne bih sada ulazio u detalje, niti te tračeve iz svlačionica, ali eto, to je definitivno nešto što se desilo kao tektonski poremećaj. Jer mi smo tada bili u situaciji da ‘prekosutra’ idemo na prvenstvo. U tom trenutku niko to nije očekivao. Lično sam dobar prijatelj s Micovim, igrali smo zajedno u Moskvi i dobri smo drugari, ali jednostavno to je bila odluka selektora. Nisam nikada sa Saletom pričao na tu temu nešto duboko, nisam ni želeo, a i jednostavno nije moja stvar jer ja se uvek trudim da postoji relacija trener – igrač, i to je njegova odluka”, objašnjava Krstić.

Međutim, iako je za njega odluka selektora “svetinja”, potrudio se, zajedno sa ostalim saigračima da organizuje sastanak na kojem bi se Vladimir Micov izvinio. Tako nešto odbijeno je bez pogovora.

“I ja sam se u jednom trenutku pitao da li može da se napravi sastanak da se možda Micov izvini za to što je uradio. Iskreno, ne znam ni tačno šta je bilo. Ali Sale je to kategorički odbacio… Jednostavno, možda je bila potrebna neka šok-terapija u tom trenutku, i on je odlučio tako. Ispostavilo se kasnije da je Kalinić dobio priliku i eksplodirao. Eto, to je neka pozitivna stvar koja se desila. Da li bi Micov igrao na istom nivou ili bolje? Možda bi, a možda i ne”, zaključio je Krstić.