Tiodorović: “Zatvaranje svih restorana i kafića u mestima gde brojke budu enormno rasle…”

0
YouTube screenshot/n1

Ako broj zaraženih ne bude počeo da pada i mere i dalje ne budu poštovane, Krizni štab će dodatno skratiti radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara, a u onim mestima gde brojke budu enormno rasle, poput Vranja, moguće je i zatvaranje svih restorana i kafića, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba.

On je za Kurir rekao da u situaciji kada svakodnevno imamo oko 2.000 novozaraženih, kada se bolnice opet pune, a tek nam slede četiri neradna dana oko Sretenja, samo možemo razgovarati o još restriktivnijim merama.

“U onim lokalnim sredinama gde raste broj pozitivnih i obolelih, poput Vranja, razmatra se mogućnost, ukoliko se trend porasta ne zaustavi i ne kontroliše, moguće je i zatvaranje ugostiteljskih objekata. A medicinski deo kriznog štaba je za još rigoroznije mere na nivou cele Srbije ako se situacija ne dovede pod kontrolu. Broj novozaraženih treba izrazito da padne, za početak da bude trocifren”, navodi prof. Tiodorović i dodaje da sledeća sednica kriznog štaba još nije zakazana, te se ne zna kada će tačno biti.

A za predstojeći praznik, ističe, posebno će na udaru kontrolora biti Zlatibor i Kopaonik, gde su smeštajni kapaciteti već rasprodati.

“Naloženo je sanitarnoj inspekciji i komunalnoj miliciji da sprovode rigorozne kontrole i nadzor i da kazne budu najviše moguće. Lično, kad bih video neki kafić ili restoran pun ljudi i još bez maske, odmah bih ga zatvorio”, navodi prof. Tiodorović.