Profesor dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba kaže da je sednica bila vrlo burna, s velikom diskusijom, raspravom, sagledavanjem i analizom postojećeg stanja i onoga što je moguće postići.

„Medicinski deo kriznog štaba tražio je mnogo više od onoga što je usvojeno, tako da smo mi još od juna, od kada tražimo kovid propusnice nezadovoljni. Ali, kovid propusnice ne mogu da budu uvedene 24 sata jer je predočeno da država nema uslova za sprovođenje nadzora, kontrole i oštrog kažnjavana. A da se računa da će od 20 časove moći da se sprovede kontrola i kažnjavanje“, kaže za Tiodorović , preneo je Kurir.

Osnovni cilj uvođenja propusnica, dodaje, bio je povećanje obuhvata vakcinacije, što su i delimično postigli uvođenjem propusnica u ugostiteljske objekte od 22 sata.

„A očekuje se da će najnovija mera, da one važe od ponedeljka, od 20 sati, pa i u kockarnicama, povećati obuhvat vakcinacije“, kaže Tiodorović.

Prof. Tiodorović kaže i da je produžen, kako je i očekivano, jesenji rasput i da traje devet dana.

„Pozitivan rezultat toga može biti postignut jedino ako roditelji i učenici shvate ovu odluku kao doprinos sprovođenju preventivnih mera kojima će se smanjiti kontakti. Molim roditelje i učenike da to ozbiljno shvate, a ne da trče u tržne centre i kafiće“, rekao je dr Tiodovorić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.