Timska igra na humanost – MOZZART asistira u borbi za bolju zajednicu

Tokom februara stigla je pomoć Crvenom Krstu, Društvu za cerebralnu paralizu, Udruženju psihologa, bolnici u Čačku, organizaciji Srbi za Srbe, Domu za decu i omladinu… Ova kompanija podržala je akciju KK Partizan “ofanzivni skok za nezbrinutu decu”

0
Donacija dozatora za dezinfekciju ruku na Sajmu. Fotografije: Mozzart/Promo/Privatna arhiva

Samo u februaru mesecu, 18 donacija stiglo je na adrese različitih humanitarnih organizacija, udruženja, sportskih kolektiva. Kompanija Mozzart nastavila je još jačim intenzitetom da pomaže zajednici u jeku epidemije, najviše kroz svoje redovne akcije – “Humanitrani tiket u podne” i “Novi dresovi za nove šampione”, a podržala je i neke nove, kao što je “Ofanziva Partizana”.

Lider u priređivanju igara na sreću asistiraće Košarkaškom klubu Partizan u akciji za pomoć nezbrinutoj deci – svaki ofanzivni skok igrača juniorskog i kadetskog tima ove sezone vrednuje se sa 200 dinara. Od početka šampionata, prikupljeno je oko 90.000 dinara, a taj iznos će rasti sa svakom novom „ofanzivom“, uz pomoć Mozzarta.

Predstavnici ove društveno odgovorne kompanije u prethodnom periodu posetili su mnoge organizacije koje su slale apele za pomoć. Humani ljudi iz Crvenog krsta Kragujevac našli su se u problemu sa skladištenjem namirnica za spremanje hrane koja svakodnevno stiže do 563 porodice, među kojima je i 400 dece, a od Mozzarta su dobili preko potrebnu opremu za rashladni sistem.

Društvo za cerebralnu paralizu iz Valjeva već duži niz godina organizuje brojne radionice: informatička, glumačka, jezička, kreativna, psihosocijalna, zatim tribine i edukacije, kao i sportske susrete u cilju promene svakodnevnice i bogatijeg životnog iskustva osoba sa invaliditetom. Podršku su dobili i od kompanije Mozzart, koja im je donirala interaktivnu tablu sa projektorom.

Grupu mladih psihologa iz Novog Pazara okupila je ista ideja – da pomognu osobama, a naročito deci i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i njihovim porodicama, kroz širok spektar aktivnosti.  U podizanju svesti o poštovanju ljudskih prava bez obzira na različitosti, odavno učestvuje i kompanija Mozzart, koja je pomogla ovom Udruženju opremanjem prostorija.

U 2021. nastavljen je i niz donacija koje poboljšavaju uslove u zdravstvenim ustanovama, a tehnička oprema stigla je u Opštu bolnicu u Čačku.

– Posle novčane pomoći, nabavke respiratora, kreveta za intenzivnu negu, raznih medicinskih aparata, kao i akcije podele paketa voća medicinarima, niz donacija nastavljen je tokom ključnog perioda za suzbijanje epidemije – vakcinacije stanovništva. Uoči revakcinacije na Beogradskom sajmu postavljeno je 25 dozatora za dezinfekciju ruku, a još deset je stiglo na novi punkt, u Belekspo centru – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Donacije sa dobitnih humanitarnih tikete značile su mnogo Domu za decu i omladinu „Jefimija“ iz Kruševca, organizaciji Srbi za Srbe, kao i Udruženju Debra.

PODRŠKA SOFIJI I HANI

Mozzartovom drimu-timu mladih talenata pridružila se i talentovana violinistkinja Sofija Glavičić, dok je podrška stigla i za čudo od deteta iz Sente – šestogodišnja Hana Varga dobila je sto za stoni tenis kako bi i kod kuće mogla da trenira i razvija tvoj talenat.

NOVI DRESOVI ZA NOVE ŠAMPIONE

Uoči starta prolećnog dela fudbalskih šampionata širom Srbije, mnogi klubovi dobili su novu opremu od kompanije Mozzart. Šampionske dresove obukli su fudbaleri Jedinstva i SFS Borca iz Paraćina, Žabalja, Žitorađe, kao i mlade fudbalerke Požege i ŽFK Napretka.