“Ti si jedini sudija sa kojim imam probleme”: Kako se Klop raspravljao sa Tirnijem nakon derbija sa Totenhemom…

0
EPA-EFE/JOSE COELHO

Jigren Klop je ponovo izgubio živce. Temperamentni strateg Liverpula je svojom izjavom u senku bacio veoma uzbudljiv meč koji je njegova ekipa odigrala protiv Totenhema.

Derbi nepotpunog 18. kola je završen rezultatom 2:2, ali uprkos veoma dinamičnoj utakmici koja je obilovala uzbuđenjima – u centru pažnje se našao Klop.

Svojim komentarima na račun suđenja glavnog arbitra Pola Tirnija, Nemac je podigao englesku i svetsku fudbalsku javnost na noge.

Tokom čitave utakmice je Klop veoma burno izražavao svoje nezadovoljstvo pokraj aut linije, a situacija je kulminirala po završetku meča kada je prišao Tirniju i njegovim pomoćnicima na centru igrališta.

“Nemam problema ni sa jednim drugim sudijom osim tebe. Ako zaista misliš da ono (start nad Žotom u prvom pluvremenu) nije bio penal, onda ti nikada nisi igrao fudbal”, rekao je Klop pre nego što su se sudije uputile ka svlačionici.

Međutim, Klop nije mirno čekao kraj utakmice kako bi se obračunao sa engleskim arbitrom. Sve je počelo prekršajem Harija Kejna nad Endijem Robertsonom u prvom poluvremenu. Kejn je dobio “samo” žuti karton, što je za Klopa bila neadekvatna kazna s obzirom na nesmotrenost Kejnovog starta.

Situacija u kojoj je Žota oboren unutar šesnaesterca, a koja nije bila dovoljna da Tirni pokaže na belu tačku, potpuno je razbesnela Klopa ,koji je kažnjen žutim kartonom pred kraj prvog dela igre. Po završetku prvog poluvremena, Klop je u tunelu sačekao Tirnija kako bi sa njim raspravio odluke donesene u prvom delu.

Taman kada je delovalo da će se strasti smiriti, a utakmica možda ostati u sećanju po svojoj uzbudljivosti – Robertson je dobio direktan crveni karton za faul sličan onom koji je Kejn načinio u prvom poluvremenu “izvukavši” se sa žutim kartonom.

To je očigledno bilo previše za Klopa čija se konferencija za medije sa nestrpljenjem očekivala. Nemac nije propustio priliku da kaže šta zaista misli.

“Bilo je mnogo drugih faktora osim nas koji su uticali na rezultat ove utakmice, ali bolje ja da pitate gospodina Tirnija šta misli o tome”, odgovorio je Klop na prvo pitanje novinara.

“Robertson je verovatno zaslužio crveni karton, jer to nije bio baš pametan potez sa njegove strane, ali Kejn je morao da dobije crveni karton”, nastavio je Klop.

Nakon toga, Klop se osvrnuo na upotrebu VAR tehnologije.

“Imamo VAR koji je proverio Robertsonov start i time ispunio svohu svrhu. Ali zašto to isto nije urađeno prilikom Kejnovog starta?”.

Klop se kasnije vratio na situaciju iz prvog poluvremena kada je Tirni procenio da je Žota namerno pokušao da iznudi penal.

“Gospodin Tirni mi je rekao kako misli da se Žota namerno zaustavio zato što je želeo faul. Ako želiš da šutneš, onda moraš da se zaustaviš. Ne možeš da trčiš i šutiraš u isto vreme”.

Na kraju, trener Crvenih nije propustio priliku da iskritikuje Tirnijevo poznavanje igre.

“Uvek pomaže ako ste nekada u prošlosti i sami igrali fudbal (misleći na Tirnija). Kada pogledamo ponovo situaciju, ja zaista ne vidim gde je Žota stao. Zaista ne razumem”, zaključio je Klop.