“Ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus”

0
Profimedia

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović (39) na svoj jedinstven način pozvao je ljude da poštuju pravila u borbi protiv koronavirusa.

Ibrahimović je bio zaražen koronavirusom prošlog meseca, a nakon povratka na teren postigao je tri gola u četiri nastupa.

“Virus me izazvao i pobedio sam. Ali ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus”, poručio je Ibrahimović u video poruci objavljenoj na njegovoj Fejsbuk stranici koju prati 26 miliona ljudi.

“Koristite glavu, poštujte pravila. Fizička distanca i maske – uvek. Mi ćemo pobediti,” naglasio je napadač Milana.

Ovaj video deo je zvanične kampanje Lombardije, čiji je glavni grad Milano, a takođe je objavljen na stranici regije i na društvenim mrežama, prenosi N1.

“Ideja o uključivanju Ibre pala mi je na pamet u noći derbija protiv Intera. Zlatan se vratio na teren nakon što se oporavio i u tom trenutku sam pomislio kako bi nam mogao pomoći da pošaljemo važnu poruku”, rekao je guverner Lombardije Atilo Fontana.

“Odmah je prihvatio predlog i na tome mu zahvaljujem,” dodao je on.

Italija je u poslednja 24 sata potvrdila 24.991 novi slučaj zaraze koronavirusom i oborila rekord od utorka kada su bila 21.994 novozaražena u jednom danu, a najveći porast broja zaraza je upravo u Lombardiji.