The Doors, Soft Parade (50th Anniversary Deluxe Edition) Box Set (Elektra Records, Mascom)

0

“The Soft Parade” je najkompleksniji album u karijeri grupe The Doors. Usledio je nakon Morrisonovih čestih incidenata i eksperimentisanja sa narkoticima i alkoholom, što je uslove za rad učinilo nepodnošljivim. Bend je trošio previše sati u studiju, kao i novca. Sa druge strane, “The Soft Parade” muzička je refleksija na albume koje su u to vreme objavili The Beatles (“The White Album”) i Jimi Hendrix (“Electric Ladyland”). Već same orkestarske i duvačke inovacije na albumu učinile su muziku grupe The Doors raskošnijom nego što su fanovi navikli na do tada objavljenim albumima.

“Soft Parade (50th Anniversary Deluxe Edition) Box Set” sadrži tri CD-a i vinil. Na njemu su zastupljeni neobjavljeni snimci i stripped-down verzije pesama. To će posebno obradovati diskofile koji nisu oduševljeni bogatim aranžmanima zvaničnih snimaka pesama na originalnom izdanju iz 1969. godine.

“The Soft Parade” ostaje upamćen po uspehu koji je postigao sporije od svojih prethodnika, legendarnom singlu “Touch Me”, velikom uticaju koji je izvršio, kolekcionarskoj vrednosti koju je ovaj album stekao, i po prvom selfiju ikada napravljenom za potrebe omota jednog albuma.

(Dostupno na: mascom.rs)