Tetoviranom učitelju iz Pariza rečeno da ne uči decu jer imaju noćne more: “Samo kad me vide iz daleka, mogu da pomisle najgore…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Francuz Silvan Elan koji ima tetovaže na telu, licu i jeziku, i beonjače hirurški obojene u crno, izjavio je da mu je rečeno da ne uči decu u obdaništu, pošto su se roditelji žalili na njegov izgled.

Elan (35) i dalje u osnovnoj školi uči šestogodišnjake i stariju decu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

On je rekao da nije bio učitelj deci čiji su se roditelji žalili, a da su njegovi učenici bili “kul” prema njegovoj pojavi jer su ga poznavali.

“Samo kada me ljudi vide iz daleka mogu da pomisle najgore”, rekao je on agenciji Rojters.

Elan je rekao da je bio učitelj u školi u Palasou blizu Pariza prošle godine, kada su trogodišnjaci govorili svojim roditeljima da su imali noćne more pošto su ga videli.

Roditelji su se zatim žalili prosvetnim vlastima.

Skoro dva meseca kasnije, zvaničnici su mu rekli da više ne može da predaje tom uzrastu, a po njegovim rečima ta odluka je bila “tužna”.

Njegove tetovaže, kako je rekao, mogu da pomognu da djaci nauče da prihvate ljude koji ne izgledaju kao oni.

“Deca koja me vide uče kako da tolerišu druge. Kada odrastu, manja je mogućnost da će biti rasisti ili homofobi, i neće gledati ljude sa posebnim potrebama kao da su iz cirkusa”, rekao je on za TV BFM.

Elan trvdi da je proveo oko 460 sati pod iglom za tetovažu.

To uključuje i zahvate na njegovim očima zbog kojih je putovao u Švajcarsku, jer tako nešto nije bilo moguće legalno uraditi u Francuskoj.