Više od hiljadu Beograđana posetilo prvi Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL 2020 tokom proteklog vikenda u Dorćol Platz-u.

Sve je vrvelo od ljudi u poznatoj beogradskoj četvrti Dorćol jer se ovim krajem tokom dva dana vikenda širio opojni miris pogače spremljene po starinskom receptu ispečene u crepulji, ispod sača. Za to je tokom Testivala 2020 bila zaslužna ekipa predvođena direktorkom Milenom Janković okupljena oko Turističke organizacije Ražanj, koja je bila grad gost TESTIVALA.

Na testivalu su se prodavala ali i degustirala mnoga jela, koja mnogi od nas do sada nisu nikada imali priliku da probaju: pita sa dunjama, posne žir pogačice, testenina sa čokoladom…

Foto: Nikola Nikolić

TESTIVAL 2020 bio je i domaćin izbora za najbolji tradicionalni recept domaće srpske kuhinje, u partnerskoj organizaciji sa sajtom Recepti i Kuvar online. Za najbolji je proglašen recept za posne suve paprike punjene semenkama – jelo koje je spremila i na radost žirija i posetilaca donela gospođa Gvozdena Živković iz Ražnja. To jelo je bilo toliko dobro da je odnelo dvostruku pobedu – pobedilo je kako glasovima žirija, tako i glasovima publike koja je za najbolji recept glasala preko Fejsbuka.

Da sve bude na visoko profesionalnom nivou, pobrinuo se tim METRO HoReCa centra, zajedno sa Junior Chefs Club-om, čiji članovi su višestruki nosioci medalja na kulinarskim olimpijadama. Radionice, koje je pratio veliki broj posetilaca i medija otkrile su mnoge tajne spremanja testenine, raznih testa i kolača.

TESTIVAL 2020: šampioni

Na kraju drugog dana, dva odvojena žirija, mučila su muku kako da od sjajnih izlagača i proizvoda odaberu najbolje.

Titulu najboljeg izlagača TESTIVALA poneo je mladi tim Marco Polo Pasta iz Obrenovca, koji je dva dana šarmirao sve posetioce svojom vrednoćom, energijom, inovativnošću i ljubaznošću. A tek kakav se miris širio sa njihovog štanda! Mnoge porodice su u relaks delu TESTIVALA doručkovale ili ručale, ne mogavši da odole ukusu Marco polo pasta. Nemanja Đukanović vlasnik i kuvar Marco Polo Pasta je povodom nagrade izjavio da je TESTIVAL izuzetan festival i da je njemu i njegovoj partnerki učešće bilo veliko zadovoljstvo i da se raduje novim zajedničkim događajima.

Najbolji izlagač: Marco Polo Pasta. Foto: Nikola Nikolić

Za najbolji proizvod TESTIVALA izabrana je organska testenina sa heljdom brenda „Volim dobro u ljudima“ iz Prijepolja. Taida Turkmanović brend manager je povodom nagrade izjavila: „Izuzetno smo ponosni što smo nosioci titule NAJBOLJEG PROIZVODA TESTIVALA i sigurni smo da naše vreme tek dolazi. VOLIM – ORGANSKA TESTENINA SA HELJDOM kao pobednik i nosilac titule TESTIVALA 2020,  sada će jos lakše i brže pronaći put do krajnjeg potrošača. Jednom kada neko isproba naše testenine, ostaje naš verni kupac.“

Najbolji proizvod organska testenina od heljde: Volim dobro u ljudima. Foto: Nikola Nikolić

Brojni posetioci, uglavnom porodice, zadovoljni izlagači, ponosni organizatori iz Udruženja TESTIVAL kao i sjajni šampioni TESTIVALA 2020 najavljuju još bolje naredno izdanje TESTIVALA i dodaju da će naredni TESTIVAL biti svojevrstan omaž hlebu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.