Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore, preneo je B92.

Ona je za TV Pink rekla da je rano jutros imala sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i njegovim timom, na kojem je bilo reči o tome da se krene u testiranje sistema učenja na daljinu i otklone eventualne smetnje.

„Mi od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Krenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje“, rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, ukoliko struka kaže da treba da se zatvore škole, da se nastava nastavi putem digitalnih nastavnih sadržaja.

„Testiraćemo, spremni smo, ali prvo slušamo struku“, navela je ona i istakla da se neće donositi političke odluke, već mere koje struka preporuči.

Komentara

  1. Bogataši bezbedni
    13. marta 2020. 16:25

    Ministar svoju školu zatvorio i uveo onlajn nastavu. Nikad mi nije bilo ovoliko krivo kao danas što su naša deca bez redna naspram bogataške dece. Oni kod kuće na bezbednom a naša deca napakovana u učionice. I krivo mi je i besna sam i.... kakva je ovo država sram ih bilo

  2. sarita
    14. marta 2020. 01:58

    U čemu se tačno ralikuje naša struka od struke zemalja u okruženju? Da li naša struka zna za prevenciju jer ima primere gde je takođe struka pogrešila? I što se naša struka ne konsultuje sa strukama nekih zemalja u okruženju ili misle da su stručniji od svih? Mnogo je pitanja, a odgovor isti - deca i dalje idu u školu kao da ih je dvoje u razredu i kao da je ovaj virus neka igračka Koronica. U nekim OŠ ima po 40 đaka u odeljenu i 8 odeljenja jednog razreda što znači da negde ide do 2560 u jednu školu u dve smene, što je preko 1000 po smeni. Zabranjena okupljanja ljudi preko 100, a njih u hodniku u toku odmora prošeta 10 puta više. Da li smo mi bez mozga ili bez nečeg drugog na slovo m pa da ne reagujemo?! To su NAŠA deca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.