Tesna pobeda Sandersa protiv Butidžidža u Nju Hempširu, Ejmi Klobučar prijatno iznenadila

0
Foto: Profimedia

Berni Sanders je osigurao tesnu pobedu protiv Pita Butidžidža u drugoj državi u kojoj se glasalo za demokratsku nominaciju za predsednika Amerike. Sanders je tako u Nju Hempširu pobedio pobednika sa spornog glasanja iz Ajove za 1,4 odsto.

Ova pobeda, tvrdi Gardijan, popravila je Sandersov imidž i sada je iskusni političar ponovo glavni kandidat za demokratsku nominaciju.

Prijatno iznenađenje je rezultat Ejmi Klobučar koja je došla do sigurnog trećeg mesta, a za senatorku iz Minesote glasalo je gotovo 20 odsto izašlih.

Ako bude želela da ponovi ovakav uspeh, moraće da dodatno ubrza operaciju u kampanji.

Za razliku od prvo troje koji su sigurno zadovoljni postignutim rezultatom, prethodni dan bio je razočaravajuć za Elizabet Voren i Džoa Bajdena. Ipak, oni nisu govorili o visokom porazu već su pažnju posvetili već sledećem glasanju.

Važno je da uskoro ostvare pobedu na nekom od glasanja, da ne bi ispali iz medijskih priča i predviđanja u vezi sa nominacijom demokrata.

Endrju Jang i Majkl Benet su se povukli iz kampanje, a blizu takve odluke je i Debal Patrik. Oni su na prva dva glasanja ozbiljno podbacili.