Savetnik Donalda Trampa za nacionalnu sigurnost, Džon Bolton, imao je nekoliko sastanaka sa britanskim zvaničnicima, a zatim je svoja zapažanja i ideje podelio i sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država.

Gardijan prenosi Boltonu izjavu, kojom je potvrdio da će Sjedinjene Države pomoći Britaniji da prebrodi „tvrdi“ Bregzit.

On je izjavio da će između dve zemlje biti uspostavljen veliki broj mikrodogovora i da će biti potpisani sporazumi za veliki broj posebnih sektora i oblasti u industriji.

„Konačni rezultat trebalo bi da bude jedan sveobuhvatan ekonomski sporazum. Moguće izdvojiti određene oblasti u kojima je lako izvodljivo ostvariti brz dogovor“, rekao je Bolton.

Upravo to je jedna od najvažnijih karakteristika Boltonovog predloga za Veliku Britaniju, kojoj će nakon 31. oktobra koji je označen kao „dan D“, biti potrebna brza konsolidacija.

Ipak, Bolton je istakao i da postoje oblasti u kojima nije tako lako doći do dogovora – poput određenih finansijskih aranžmana.

On je na zanimljiv način prokomentarisao čitav proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

„Moda u Evropskoj uniji je da kada građani glasaju drugačije od volje elite, da se glasanje ponavlja sve dok ljudi ne shvate šta je navodni pravi put. Ponavljala su se glasanja, a rezultat je ostao takav kakav je. To je demokratija“, rekao je Bolton.

Ključni deo njegove posete je bio da prenese jasnu poruku Donalda Trampa – „Britanci, Amerika je uz vas“.

Komentar(1)

  1. NE PLJAČKAJU DRŽAVNI POLITIČARI SAMO SRBIJU
    13. avgusta 2019. 19:26

    Dok su bili u EU nisu mogli nekontrolisano pljačkati Veliku Britaniju kao što će moći kada istupe iz EU, iz istih razloga članovi SNS-a i SRS ne žele u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.