Tepić: “Telekom je tempirana bomba, duguje 1.5 milijardi evra”

0
Printscreen/YouTube/N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić saopštila je putem svog Tviter profila da je dug Telekoma danas 1,5 milijardi evra, kaoi da je ta kompanija još jedna “tempirana bomba” za građane, poput EPS-a.

Ona je napisala da će ta “tempirana bomba” uskoro eksplodirati u lice onima koji su ih godinama koristili kao političko oružje, leglo korupcije i politički podobnih neznalica.

„Telekom je 2017. imao neto dug od 468 miliona evra, a sada od milijardu i po evra. To je dug koji ćemo svi plaćati“, napisala je ona.

Pored toga, podvukla je da “Telekom fingira gotovo sve rezultate i da su realni prihodi mnogo manji od onih koje firma navodi”.

„Kažu da imaju EBITDA (profit pre nego što se oduzme kamata i porez na dobit) od 468 miliona evra, a realno je maksimalno 219 miliona. Povećanje od 15 milijardi duga i ka dobavljačima, a plaćaju ih u proseku na 438 dana. Priznali su avansno prihode nekih prava prenosa sopstvenoj filijali za tri milijarde dinara“, saopštila je Tepić i dodala da takav “očerupan” Telekom više niko neće moći da spasi.

„I tako će nam ostaviti očerupan Telekom, koji niko više neće moći da spasi, jer se sada sve mora usmeriti na subvencionisanje hrane i energenata za građane. A generalni Lučić će opet da me tuži za bol u duši od nekoliko miliona, jer otkrivam službene tajne Telekoma. Našeg državnog“, zaključila je Tepić u svojoj objavi.