Tepić: “Sledeće nedelje će se znati imena kandidata za predsednika i za Beograd”

1
Printscreen/YouTube/N1

“Sledeće nedelje će naša koalicija sigurno izaći sa imenima kandidata za predsedničke izbore i za Grad Beograd”, izjavila je potpredsedica Stranke slobode i pravde Marinka Tepić, a prenosi N1.

Prema njenim rečima, SSP smatra da je Zdravo Ponoš jedini pravi protivkandidat Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, a da bi voleli da prvi na listi za Grad Beograd bude profesor Vladeta Janković.

Tepić je rekla da su razgovori sa koalicionim partnerima u četvrtak protekli u „konstruktivnoj i pozitivnoj atmosferi, u dobroj veri i nameri“ da se dođe do dobrih rešenja.

“Što se tiče Ponoša, ostalo je da se o tome izjasni Glavni odbor DS-a, njihova dva tela koja su preduslov da GO to potvrdi, i u subotu očekujemo tu potvrdu GO DS-a”, rekla je Tepić u emisiji Studio Lajv na N1.

Ona je potvrdila kako je Narodna stranka takođe najavila predsedništvo stranke u subotu.

“I izrazili su želju, što je dobrodošlo, da svi zajedno, sve koalicione strane obave jedan razgovor sa budućim, nadamo se zajedničkim predsedničkim kandidatom Zdravkom Ponošem, i da sve lepo saopštimo zvanično građanima. Nadamo se i podršci koalicije Moramo, drugih organizacija, stručnjaka, ljudi iz lokalnih sredina da pruže podršku ovom kandidatu”, izjavila je Tepić.

Na pitanje da li je trebalo da prvo razgovaraju s Ponošem i ostalima, pa tek onda iznesu svoj predlog, Tepić je rekla kako je razgovor već održan.

“Zar vi mislite da mi nismo razgovarali s Ponošem? Naravno da jesmo, Narodna stranka je razgovarala s drugim kandidatima, podelili smo se, NS je znala da Ponoš jeste naš kandidat, da razgovaramo s njim i da je potvrdio da bi prihvatio kandidaturu”, rekla je Tepić.

Tepić je demantovala da postoje nesuglasice i neslaganja sa koalicionim partnerima u vezi sa kandidaturom Ponoša. A čak i da postoje, kaže, to su međusobni razgovori u jednom demokratskom procesu.

“Mi nismo SNS i Vučić koji lupi pesnicom o sto, pogazi sve svoje partnere, mi smo demokratske organizacije, mi smo organizacije koje funkcionišu kao tim, nismo srednjevekovni despot koji lupi rukom i kaže – ili će biti ovako ili nikako”, rekla je Tepić.

Imati različita mišljenja, dodaje, nije problem.

“Pa zar je problem i da imate više kandidata, pa mi se za to borimo”, naglasila je.

Kako je rekla, svi treba da razgovaraju o kandidaturi Ponoša.

“Da on celoj koaliciji iznese svoju platformu i to kako sebe vidi kao predsedničkog kandidata. Mislimo da to bude tokom vikenda. A sledeće nedelje ćemo sigurno izaći sa imenima i kandidata za predsedničke izbore i za Grad Beograd”, kazala je Tepić.

1 KOMENTAR

  1. Опозиција треба да се концентрише на парламентарне изборе, да не губи време и енергију на оно где ће бити тотално поражена, чак до поножења!

Comments are closed.