Tepić: Prijavila sam Interpolu nestanak Zagorke Dolovac, ako građani znaju nešto više o tome, neka jave…

3
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić prijavila je jutros Interpolu “nestanak” republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac jer je po njenim rečima, nemoguće da neko ko prvi treba da reaguje na brojne afere u Srbiji, svojevoljno nestane.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je generalnom sekretaru Interpola Jurgenu Stoku poslala službeni dopis na engleskom jeziku u kom ga obaveštava da je republički javni tužilac Srbije nestao.

“Povremeno je Zagorka Dolovac bila viđana u restoranu ‘Gondola’ u Novom Sadu ali sam sklona da verujem da ni to nije činila svojom voljom. Nemoguće je da takvo lice pred institucijom koja predstavlja usko grlo u Srbiji, svojevoljno nestane pred ovakvim aferama i skandalima koji muče našu zemlju”, rekla je potpredsednica SSP.

Navela je da obraćanje kancelariji Interpola u Beogradu smatra prevazišlim jer je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović “u koordinaciji” s tom kancelarijom, a do danas, kako je navela, ništa nije preduzeo da pronađe Zagorku Dolovac.

“Očekujem hitnu reakciju i da se svi uključe u potragu za Zagorkom Dolovac jer na njen odgovor čeka ubistvo Olivera Ivanovića, ubistvo Stanike Gligorijević na naplatnoj stanici Doljevac, čeka Aleksandar Obradović iz afere Krušik, nelegalni objekat na Pančićevom vrhu”, navela je Marinika Tepić.

Podsetila je da je pre četiri meseca “odnela na noge” republičkom javnom tužiocu “kutije sa dokazima” o tim aferama ali i dodala da do danas traje “muk” iz te institucije.

“Postoji mogućnost da neko od građana zna nešto više o republičkom javnom tužiocu, pa ih pozivam da se jave ako imaju te informacije. Ja ću svakog dana zvati republičko javno tužilaštvo na početku i na kraju radnog vremena da proverim da li se Zagorka Dolovac pojavila na svom radnom mestu”, dodala je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Da je Dolovac pokazivala bilo kakve naznake da će poštovati zakone i odmah delovati na podneske u vezi raznih afera, ne bi ni bila na tom položaju. Smešno i naivno je očekivati da u diktatirskom (ličnom i partijskom) režimu ove države neko sme samostalno da postupa po Ustavu i Zakonu. Pa sada se i Ustavni sud odlučio da ni ne razmatra predlog ocene ustavnosti načina uvođenja vanrednog stanja. Isti taj sud je odluku o umanjenje penzija tumačio(pravdao) sa ekonomskog stanovišta, za šta nema nikakvu stručnost niti nadležnost, umesto sa pravnog stanovišta (jer bi tada morao da je proglasi neustavnom).

  2. Ja sam ministru odbrane Aleksandu Vulinu, dostavio pisane fokaze o delovanju ustaskog lobija u Ministarstvu odbrane Republike Srbije, na cijem je on celu zajedno sa vrhovnim komandantom, pa nikom nista. Dao sam sve svoje licne podatke, da to ne bude anonimna dojava

  3. Da nije otišla na Svetu goru ? Ne, ne … tamo samo muškarci mogu kročiti… jedino ako nije promenila… ????

Comments are closed.