Tepić: “Ostvarićemo ‘Plan za dan posle’ ili se povlačimo iz politike…”

5
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić predstavila je u Priboju “Plan za dan posle” te stranke, saopšteno je danas.

Tepić je na tribini rekla da se sa predsednikom SSP-a Draganom Đilasom i sa članovima te stranke Borkom Stefanovićem i Dejanom Bulatovićem “obevezala” da će realizovati Plan za dan posle koji garantuje dobar život za svakog našeg čoveka i povratak pravde u Srbiju u roku od šest meseci, ili da će se svi zajedno povući iz politike.

“Dobar život znači da će svako dete u osnovnoj školi imati besplatne udžbenike i jedan besplatan obrok. Za to nam je potrebno 170 miliona evra i to možemo da uradimo odmah ako odlučimo da uložimo novac u našu decu, a ne u nacionalne stadione od kojih samo jedan košta 250 miliona evra. Plan za dobar život garantuje i povećanje plata zadravstvenim i prosvetnim radnicima koji nas leče i kojima poveravamo naše živote”, rekla je potpredsednica SSP-a.

Prema njenim rečima, važan deo plana koji garantuje povratak pravde jeste lustracija, koja će svima koji su ljude “šikanirali” i kršili im osnovna prava – zabraniti da se kandiduju i da budu birani na pozicije.

Domaćin tribine Milan Kašerić rekao je da Priboj “nestaje”, jer su se u prva četiri meseca rodile samo 33 bebe, kao i da su ljudi prinuđeni da rade za 40.000 dinara i subotom, a da u nekada čuvenom FAP-u i za 26.000 dinara – koji se od giganta sa više hiljada zaposlenih sveo na tek 7 stalno zaposlenih.

Kašerić je naveo i primer geronto-domaćica koje se brinu za najstarije sugrađane, a imaju platu 20.000 dinara koje im se isplaćuju svakog drugog ili trećeg meseca, dok se iz budžeta troše stotine hiljada evra i da niko ne zna tačno na šta.

U saopštenju se navodi da je Tepić više od dva sata odgovarala na pitanja građana i obećala im da će se boriti i pobediti režim zbog kog deca napuštaju Priboj i sve srpske gradove.

“Nikada više neće deca odlaziti iz Srbije zato što moraju da šapuću umesto da govore šta misle, nikada više deca neće odlaziti jer moraju da se osvrću jer ih prate lokalni batinaši i nikada više neće deca odlaziti iz Srbije jer im neko traži da se učlane u stranku kako bi dobili posao za koji su išli u školu. I ja neću stati dok to ne obezbedim”, rekla je Marinika Tepić.

5 KOMENTARA

 1. M Tepic je hrabra i pametna zena i mislim da treba da bude deo buduce vlade. Preporucila bih, medjutim, da se uzdrzi od velikih reci, poput “svim gradjanima garantuje dobar zivot” jer to ne moze da garantuje ni kancelarka Merkel. Ono sto moze je da jasno izlozi promene i mere koje ce buduca vlast sprovesti u cilju poboljsanja zivota ljudi, vladavine prava, unistavanje endemske korupcije itd. U tom cilju bi trebalo oformiti vladu u senci, sastavljene od clanova i drugih opozicionih partija koji teze istom cilju, kao i nestranackih strucnjaka u koje narod ima poverenja. Sa takvom timom onda izlaziti i objasnjavati, predociti narodu alternativu za svaku pogresnu odluku sadasnje vlade, gde god i kad god je to moguce (pamfleti, mreze, skupovi, jer pristupa glavnim medijima nema).

  • Госпођа је иницијатор усвајања резолуције о Сребреници у Скупштини Србије. Како неко може тако да поступа, када има и превише меродавних правних мишљења да тај термин не апсолутно одговара ситуацији која се тамо догодила. Да, храбра и паметна, али једно је бавити се истрагама, полицијским послом, а сасвим друго бити државник. Њој није место ни на степеницама те зграде.

 2. Само једно питање, да ли је могуће да се, након 12 година на власти, сада тек сетише шта би све могли? Празна прича. Празна обећања. Госпођо Тепић, ја живим у Панчеву, не припадам ни једној политичкој организацији, нити ћу, док ми је здраве памети. Само Вас молим, као бившу суграђанку, смањите мало доживљај. Још нису грађани Панчева дошли до сазнања о малверзацијама око спортске хале ( зарасла је у коров), изграђена није до краја…Азотара ( читава линија производње) нестала из круга фабрике….да набрајам даље???
  За Вашу информацију, док сте били на власти, било је ђака и тада и у Панчеву и у Србији. Даће Бог да их свакога дана буде све више. Не сећам се да сте, ни Ви, ни Ваши страначки војници, нити једна политичка партија тако здушно бринули о деци, грађанима…..
  Сећате ли се у каквом је стању била болница? Или Вас притиска амнезија?
  Ништа специјално нисте дали овом народу ни тада нити ћете…Зато другарски савет, бар немојте себе стављати на пиједестал који Вам не припада ни по чему. И немојте, ко Бога Вас молим, глумити Мајку Терзу, не стоји Вам. Нисте тип емпатичне жене. Нисте то били, нећете ни бити.
  Политичари су људи посебне врсте, искључиво овенчани нескривеном припадности идеји опортунизам.

  Разумела бих и поздравила, када би наши политичари имали дозу самокритичности. Бар нешто за почетак…Од ових поштених до сржи ми мало кисело…

 3. А да ли ви можете да одговорите зашто тај “план за дан после” нисте остварили “дан раније” ? Не видим шта људи који ће изгубити година и година имају од тога што ћете ви (напокон) отићи из политике, ако не спроведете тај “план” ? Како сте некима поручили да их чека лустрација, ваљда неке треба да чека и одговорност, или се лустрација уводи, а одговорност у политику и даље не ? Без тога вам заиста није тешко да обећавате и више од до сада обећаног.

Comments are closed.