(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da će odluka opozicije o izlasku na izbore naredne godine biti dobra za građane, a da su uslovi sada drugačiji nego 2020. godine kada je deo opozicije bojkotovao izbore.

„Mi smo na bojkot išli jer su građani to tražili, da bismo ogoleli režim. Sada je atmosfera dramatično drugačija – svest kakvo je stanje stvari, propast dijaloga, moramo sami da se izborimo za svoju slobodu. Razgovori traju, imate ne progon – nego Srbiju koja živi u mraku, 60 odsto Srbije gleda samo Vučićeve medije, ljudi žive pod toksinima tih medija“, rekla je Tepić za televiziju N1.

Ona je navela da je lider SSP-a Dragan Đilas „najsatanizovanija osoba“ i neko kome je glava na panju svakog dana.

Govoreći o izjavi poslanice Evropskog parlamenta Tanje Fajon da se nada pluralističkoj skupštini posle izbora 2022. godine, Tepić je navela da bi i ona to želela, ali da skupština to nije.

„Radi se o kompleksnoj situaciji, većinska Srbija je rekla ‘ne’ režimu Aleksandra Vučića, potpuno smo svesni nestrpljenja građana, moramo biti svesni da se radi o kompleksnoj odluci nekoliko stranka, da sagledamo efekte izaska na izbore“, rekla je potpredsednica SSP.

Navodeći da će odluka o izlasku na izbore biti dobra za građane, Tepić je dodala da opozicija detaljnije analizira svaku mikro jedinicu – od mesnih zajednica, da ne razočara građane.

„Ono što je važno uprkos svoj represiji imamo konstantan trend pada podrške SNS-u, to su pokazali rezultati“, navela je.

Govoreći o odluci pokreta Ne davimo Beograd da samostalno nastupe na izborima na proleće 2022. godine, Tepić je ocenila da su se „ovakvi režimi“ smenjivali samo u zajedništvu.

Ona je podsetila da se slično dogodilo 2018. godine i da je taj pokret ostao ispod cenzusa.

„Đlas ih je tada pozivao na zajedništvo, oni su procenli da je bolje da idu sami. Njihova odluka, njihov rizik. Ovakvi režimi su se smenjivali samo u zajedništvu“, navodi Tepić.

https://www.nstore.rs/product/sajamska-akcija-godisnja-pretplata-plus-20-knjiga-pokloni/

Komentar(1)

  1. Душко
    29. oktobra 2021. 09:20

    Мислим да та одлука више никог и не интерсује много. Режим је добио обе битке око преговора о изборним условима. И ову са еропарламентарцима, и ову у нашој Народној скупштини. На жалост, пет нула за Вучића, и то заиста, а не она лаж Марка Ћурића како водимо пет нула против тзв. Косова(прави реултат је сто према нула за њих). Ова опозиција око ССП нема перспективу, а опет која и има. Лично сматрам да је опозиција била ујединјена, или бар да се Савез за Србију није расформирао, а да је ситуација око изборних услова оваква каква је сад, било би севап прогласити тешки, масовни и свеобухватни бојкот. Овако, опозиција се намамљује на изборе, јер, тобоже, има шансе у Београду. Има, исто колико и монархисти противу комуниста 1945. Ако је овај режим мафијашки, а има озбиљних индиција да јесте, зар неко мисли да се мафија побеђује на изборима?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.