(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je režim prešao sve granice u lažima, bezakonju, mržnji i podelama, kriminalu i korupciji, zarobio sve institucije, ugrozio slobodu medija i izbora, kao i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši međunarodne istrage jer su, kako je naglasila, izbori pokradeni.

„Adminstracija Evropske unije (EU) je spora, ume i da nas razočara, ali kada se ovako pokrene, onda ide kao buldožer. A to je vreme došlo“, rekla je Tepić u intervujuu za današnji list Nova, komentarišući dešavanja u Evropskom parlamentu (EP).

Prema njenim rečima, ono što se čulo na sednici EP već se odrazilo na borbu opozicije da se ponište izbori, između ostalog, i kroz najnoviji zahtev predsednika spoljnopolitičkih odbora parlamenata Nemačke, Francuske, Britanije, Italije i drugih,brojnih država Evrope, koji od šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen traže da EU spovede nezavisnu istragu o optužbama za izbornu prevaru u Srbiji.

Kako je Tepić navela, „može Vučić da glumata da ga sve ovo kao ne tangira, ali kad bi zaista bilo tako, pa on sam bi još juče pozvao na nezavisnu međunarodnu istragu o izborima, siguran u ‘čistotu’ izbora, kako tvrdi, ali nije“.

„Zašto nije? Zato što ne sme. Zato što zna šta je radio. Zato što zna da je uhvaćen u krađi“, naglasila je Tepić.

Na pitanje o njenom štrajku glađu, ona je navela i da takav postupak vredeo  dodajući da „danas i Beograd i Srbija, ali i ceo svet znaju da su Vučić i njegov režim pokrali izbore i pokreću se brojne inicijative za sprovođenje nezavisne istrage o izbornoj krađi i da se zbog toga izbori ponove“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.