Tepić: “Grčić se igra pečenjare u EPS-u, gubitak 2019. iznosio 5,8 milijardi dinara…”

1
BETAPHOTO/EMIL VAS/MO

Potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić iznela je niz optužbi na račun direktora kompanije EPS Milorada Grčića, istakavši da je on od Elektroprivrede Srbije napravi “gubitaša”.

Ona je istakla da je u pitanju “nedomaćinsko poslovanje”, čoveka kome je svakako istekla v.d. funkcija još 2017. godine, ali je ostao na čelu kompanije.

Kao dokaz za loše poslovanje, Tepić je objavila papire na kojima je bilans uspeha za 2019. godinu.

“Kada pogledate na poslednjoj strani, što ću vam pokazati, neto gubitak, videćete da on iznosi 5,8 milijardi dinara. U 2019. samo. A isto tako, pored ćete videti prethodnu godinu, još prethodne godine je zadužio EPS i napravio neto gubitak od milijarde”, navela je Tepić.

Ona tvrdi da će cenu toga platiti građani Srbije – kroz cenu struje i izgubljene poslove.

“Pola miliona ljudi, zaposleni i njihove porodice, treba da se tresu od ovog momenta, kada će njihov stub porodice ostati bez posla, zato što se Grčić igra pečenjare u EPS-u”, rekla je ona.

Grčić joj je odgovorio saopštenjem za javnost.

“Kako je to izgledalo kada je ekipa vašeg sadašnjeg šefa (Dragana) Đilasa vodila EPS najbolje govori podatak da je recimo od 2004. do 2012. godine prosečno godišnje investirano 237 miliona evra, a od 2013. do 2019. godine 360 do 400 miliona evra godišnje. Boljom, pametnijom, ozbiljnijom politikom pre svega države Srbije i vlade koja nas je spasila od vaših dugova, a onda i domaćinskim ponašanjem novog rukovodstva EPS-a, uspeli smo da nađemo više sredstava za investicije”, naveo je Grčić u saopštenju, ne demantujući u bilo kom trenutku navode koje je iznela Marinika Tepić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.