Bivši egipatski predsednik Mohamed Morsi koji je preminuo u ponedejak u toku suđenja, sahranjen je „u tajnosti“. Muslimansko bratstvo zove na okupljanja.

Pokret Muslimansko bratstvo saopštio je sinoć da je smrt bivšeg predsednika Egipta i te islamističke organizacije, koji je preminuo od srčanog udara tokom suđenja za navodnu špijunažu, zapravo „ubistvo“ prvog demokratski izabranog predsednika zemlje.

Iz tog pokreta Egipćani su pozvani da se masovno okupe na sahrani Morsija. U saopštenju objavljenom na sajtu tog Pokreta, Bratstvo je pozvalo narod da se okuplja ispred ambasada Egipta širom sveta, prenosi Rojters.

Međutim, prema najnovijim informacijama Morsi je već sahranjen u Kairu, a to je objavio je njegov sin Ahmed na svom Fejsbuk profilu. Kako se navodi, Morsi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanskog bratstva, prenosi Rojters. Sahrani su prisustvovali članovi porodica.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ipak je proglasilo alarmantnu situaciju u zemlji nakon smrti Morsija i angažovalo hiljade dodatnih pripadnika snaga bezbednosti nakon vesti o njegovoj smrti, prenosi agencija Anadolija.

Državne vlasti su takođe u okviru preduzetih mera pozvale oficire i policajce koji su bili na odmoru da se vrate na dužnost, a preduzete su i posebne mere predostrožnosti u državnim i privatnim ustanovama, crkvama i hotelima.

Takođe, odobren je i plan „C“ kojim se omogućava pokretanje operacije protiv terorističkih struktura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.