Teniski savez Srbije: “Ovo je presedan, pozivamo sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta…”

0
EPA-EFE/DAVE HUNT

Teniski savez Srbije “čvrsto podržava našeg šampiona Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australija openu, prvom od četiri grend slem turnira u 2022. godini”.

“Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara”, piše u saopštenju TSS-a, a prenosi RTS.

Iz TSS podsećaju da je najbolji teniser sveta validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australija opena i države domaćina za učešće na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti, potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje.

“Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetkog sportskog asa po sudovimam i pritvorima. Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji”, piše u saopštenju TSS.

Teniski savez Srbije pozvao je “sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta, jer ovo nije napad samo na Novaka Đokovića lično nego i na planetarni sport”.

“Teniski savez Srbije u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Đokovića, kao i sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni”; zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime