Telo dečaka koji se utopio u Lamanšu pronađeno u Norveškoj posle sedam meseci

0

Policija u Norveškoj saopštila je da je pronašla telo 15-mesečnog dečaka, koji se utopio prošle godine u Lamanšu, prenosi BBC.

Kako javljaju svetski mediji, dečak po imetnu Artin poginuo je zajedno sa četvoro članova porodice kada je u oktobru 2020. godine potonuo brod na kome su bili.

Ova kurdsko-iranska porodica pokušavala je da dođe do Ujedinjenog Kraljevstva preko Francuske, piše BBC.

Ostaci deteta biće poslati u Iran, gde će biti sahranjeni.

Telo su pronašla dva policajca na jugozapadu Norveške tokom novogodišnje noći, a njegov identitet utvrđen je na osnovu DNK uzorka.

“Nismo imali nijedan prijavljen nestanak bebe u Norvškoj, a nijedna porodica u međuvremenu nije kontaktirala policiju zbog takvog slučaja. Takođe, kombinezon plave boje nije bio brend koji je poznat u Norveškoj i sve je ukazivalo da dete nije iz Norveške”, saopštila je norveška policija.

“Forezinčari Univerzitetske bolnice u Oslu su na osnovu dobijenog DNK profila uspeli da pronađu da je reč o Artin”, saopštila je takođe policija.

Brod u kojem je bila porodica potonuo je 27. oktobra, a poginule su još dve odrasle osobe i dvoje dece. Porodica je bila iz grada Sardašta na zapadu Irana, u blizini granice sa Irakom. Preostalih 15 migranata prevezeno je u bolnicu, a u Francuskoj je otvorena istraga o nesreći.