Politička platforma Solidarnost, koja je na beogradskim izborima učestvovala u okviru koalicije Moramo, tvrdi da su televizori nabavljeni za kabinet gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića kupljeni preko gradskog Sekretarijata za opšte poslove i traži da javnost dobije uvid u izvode računa o ovoj kupovini.

„Trošenje novca sa računa Grada Beograda trebalo bi da bude potpuno javno i zato očekujemo da gradonačelnik, dr. Šapić, položi račun građanima i građankama Beograda kada su i za koliko novca kupljeni televizori za njegov kabinet“, saopštila je Politička platforma Solidarnost.

Pošto je odbornik Političke platforme Solidarnost i koalicije Moramo, Miloš Baković Jadžić, uputio odborničko pitanje predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, da se provere informacije da je Šapić za svoj kabinet kupio najavremenije televizore, novi gradonačelnik je priznao da je kupio osam uređaja, ali od svog novca.

„Informacija kojom raspolaže Solidarnost ipak govori suprotno, da su televizori nabavljeni preko gradskog Sekretarijata za opšte poslove. Zato ćemo tražiti da se i ova informacija proveri, da javnost dobije uvid u izvode računa kako bismo se uverili da li gradonačelnik govori istinu“, navodi Solidarnost.

Dodaju da očekuju da se Šapić povuče sa funcije ukoliko se ispostavi da su televizori ipak kupljeni javnim novcem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.