Televizije N1 i Nova S predale dokumentacije za nacionalne frekvencije

0
Printscreen/YouTube/N1

Televizije N1 i Nova S predale su Regulatornom telu za elektronske medije (REM) neophodnu dokumentaciju za podnošenje prijave na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa.

Televizija N1 je u saopštenju istakla da su tokom prethodnih meseci radili na razvoju elaborata “kako bi mogli da garantuju da će programskom šemom biti u mogućnosti da gledaocima na nacionalnom nivou ponude pravovremene, objektivne i nezavisne informacije, uz dodatno obogaćivanje programske šeme kvalitetnim i raznovrsnim programom”.

“Emisije koje su do sada privlačile veliku pažnju gledalaca i na profesionalan, etičan i zanimljiv način tretirale najaktuelnije teme političkog, privrednog, kulturnog života su temelj budućnosti N1. Pored toga, predvideli smo desetine novih emisija iz različitih oblasti, informative u užem i širem smislu, dokumentaristike, obrazovanja, kulture, sadržaja namenjenih deci i mladima i nedovoljno vidljivim manjinskim grupama”, navodi se u saopštenju N1.

Kako navode, u slučaju dobijanja dozvole, N1 “planira dodatne višemilionske investicije u kvalitet i raznovrsnost programa i dalje osnaživanje kapaciteta”.

Nova S je saopštila da su “u dosadašnjoj praksi smo dokazali da im je prioritet javni interes, pružajući adekvatan balans različitih programa, sve sa ciljem da publiku informišu, edukuju i zabave”.

“Naši sadržaji su zaslužili pažnju gledalaca na nacionalnom nivou, uključujući kultne emisije poput Utiska nedelje autorke Olje Bećković, Večeri sa Ivanom Ivanovićem ili 24 minuta sa Zoranom Kesićem. Naš informativni program je svojim kredibilitetom i profesionalizmom postao nezaobilazni izvor informisanja a i ubuduće ćemo biti fokusirani na obezeđivanje pouzdanih i objektivnih informacija za gledaoce“, stoji u saopštenju Nove S.