Telekom Srbija donirao Pametnu klupu JP „Ada Ciganlija“

  0
  Foto: Telekom Srbija

  Kompanija Telekom Srbija poklonila je solarnu pametnu klupu JP „Ada Ciganlija“, na kojoj će  brojni posetioci ove ekološke oaze Beograda moći besplatno da koriste mts Wi-Fi uslugu, da pune mobilne uređaje, kao i da dobiju informacije o vremenskoj prognozi, vlažnosti vazduha, vazdušnom pritisku, kvalitetu vazduha i nivou buke. Klupa je postavljena na pešačkoj stazi Lake front, na krajnjem nizvodnom delu Savskog jezera, nasuprot panoramske platforme, sa pogledom na gejzir.

  Pametna klupa je svetski poznat proizvod srpske kompanije Strawberry energy. Budući da je reč o urbanom mobilijaru koji koristi održive i obnovljive resurse, ova donacija predstavlja  dodatni doprinos kompanije Telekom Srbija ekološkom pristupu očuvanja prirodne sredine Ade Ciganlije i istovremeno je primer kako se savremene usluge i servisi mogu prilagoditi odgovornom odnosu prema prirodi koji je jedini način kreiranja bolje budućnosti za generacije koje dolaze.,

  Foto: Telekom Srbija

  Pored prirodnih bogatstava, Ada Ciganlija svojim posetiocima nudi više od 250 sportsko-rekreativnih i kulturno-zabavnih sadržaja, a pametna klupa koja se napaja solarnom energijom  biće još jedan moderan dodatak bogatim sadržajima.

  Projekat postavljanja pametne klupe realizovan je u sklopu programa „Pokrećemo pokretače“, u okviru koga kompanije Telekom Srbija i Strawberry energy sarađuju više od decenije.  Telekom Srbija je, kroz navedeni program, donirao pametne klupe i Gradu Novom Sadu, Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu i Domu učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ u Beogradu.