Tejlor Svift oborila rekord Majkla Džeksona

0
Foto: Profimedia

Američka pevačica Tejlor Svift ponovo je trijumfovala na American Music Awards osvojivši šest nagrada, sada već ukupno 29 čime je nadmašila rekord Majkla Džeksona koji je prikupio 24 nagrade.

Svift je osvojila glavnu nagradu za umetnicu godine, te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umetnicu decenije čime je stigla do brojke od 29 američkih muzičkih nagrada nadmašivši dosadašnjeg rekordera Majkla Džeksona sa 24 nagrade, prenosi N1.

“Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama,” rekla je 29-godišnja Svift publici na svečanosti u Los Anđelesu nakon što je izvela remiks svojih hitova.

Očekivalo se da će Svift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće Big Machine Records, Skuterom Braunom i Skotom Borketom, jer su joj oduzeli autorska prava na njenih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga joj je pretila zabrana izvođenja sopstvene muzike, kao i zabrana korišćenja iste te muzike u dokumentarcu koji je izdao Netfliks.

Međutim, nedavno su Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umetnika za streaming emisije i emitovanje na obostrano odobrenim platformama.

“Ova je godina za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplikovano”, rekla je Svift koja je pobedila u konkurenciji ispred Drejka, Arijane Grande, Helsi i Post Malouna. Dobila je i nagradu za najbolji video spot, najbolji pop/rok album, najbolju pop/rok pevačicu.