Pop zvezda Tejlor Svift napala je predsednika Sjedinjenih Država Donald Trampa zbog njegovih stavova o LGBT populaciji i pozvala svoje fanove da podrže njenu inicijativu o novom zakonu o ravnopravnosti.

Sviftova (29) je pokrenula kampanju kojom želi da dobije podršku senatora za donošenje novog zakona o ravnopravnosti.

„Mnogo je razloga za slavlje, ali još imamo mnogo toga da uradimo pre nego će se prema svima u ovoj zemlji zaista jednako postupati“, navela je Tejlor Svift.

Novi zakon o ravnopravnosti, koji bi članove LGBT zajednice zaštititi od diskriminacije na poslu, kod kuće i u obrazovnim ustanovama, biće usvojen tek kad o tome glasa američki Senat.

„Političarima su potrebni glasovi da bi ostali na pozicijama. Glasovi pripadaju ljudima. Pritisak velikog broja ljudi najbolji je način naterati političare na pozitivnu promenu. Naša zemlja nema zaštitu za sopstvene građane. Činjenica da članovi LGBT zajednice moraju da žive u strahu hoće li da dobiju otkaz ili da budu isterani iz kuće, i da su zakonski potpuno zavisni, od mržnje i predrasuda, odvratna je i potpuno neprihvatljiva“, napisala je Tejlor Svift.

Ona je osudila predsednikove tvrdnje da novi zakon o ravnopravnosti u sebi sadrži delove koji ugrožavaju prava roditelja i prigovor savesti, zato što impliciraju da postoji nešto nemoralno u vezi s osobama koje nisu heteroseksualne, a to je „neverovatno štetna poruka svim zdravim porodicama punim ljubavi čiji su članovi deo LGBT zajednice“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.