Tehnologijom do održivog razvoja

  0

  Kompanija Samsung Electronics podržala je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poznat pod nazivom Global Goals, a koji je usmeren na ciljeve održivog razvoja (SDGs). Postavljeno je 17 globalnih ciljeva kako bi se pronašla rešenja za neke od najvećih izazova s kojima se suočava čitav svet, a među njima se nalaze problemi nejednakosti, klimatskih promena i zaštite okoline i obrazovanja.

  Samsung i UNDP smatraju da je ključni korak u rešavanju ciljeva održivog razvoja podići svest javnosti o navedenim problemima, razumevanje izazova sa ​​kojima se ti ciljevi bave i isticanje njihove važnostii. Kako bi korisnici Galaxy uređaja imali mogućnost da na jednostavan način podrže ove ciljeve i učestvuju u rešavanju ključnih problema, Samsung i UNDP kreirali su Samsung Global Goals mobilnu aplikaciju, koja je zasnovana na edukaciji i donacijama, kao i posebno izdanje najnovijeg Samsungovog uređaja – Galaxy Note10.

  „Partnerstvo Samsunga i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj omogućilo nam je da u potpunosti iskoristimo snagu tehnologije za rešavanje najvećih izazova s kojima se suočava svet. Korisnici Galaxy uređaja mogu se pritom jednostavno informaisati o ciljevima održivog razvoja i podržati ih kako bi zajedničkim snagama napravili promenu“, istakao je DJ Koh, predsednik i izvršni direktor odeljenja za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

  Nova aplikacija Samsung Global Goals korisnicima će doneti više informacija o svakom od 17 globalnih ciljeva i edukovati ih o istoimenoj kampanji i važnosti programa UNDP-a. Uz pomoć aplikacije korisnici će imati priliku da doniraju direktno putem zvaničnog veb sajta programa UNDP-a. Takođe, Samsung je prilikom lansiranja nove Galaxy Note serije u Njujorku, predstavio i Galaxy Note10 sa bežičnim punjačem, posebno dizajniran za kampanju Global Goals. Kao podrška u ostvarenju ciljeva, Samsung će donirati deo prihoda od prodaje ovog posebnog izdanja.

  Više informacija o Samsung Global Goals saznajte na https://news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com i www.samsung.com/global/galaxy/apps/samsung-global-goals