Iranska policija zatvorila 547 restorana i kafića u Teheranu zato što navodno ne poštuju „islamske principe“, saopštila je teheranska policija.

„Vlasnici restorana i kafića u kojima se nisu poštovali islamski principi su zatvoreni, a 11 ljudi je uhapšeno“, navodi se na sajtu policije.

Operacija zatvaranja 547 restorana trajala je desetak dana, piše Gardijan, a među glavnim prestupima su „nekonvencionalno oglašavanje u sajberprostoru, puštanje ilegalne muzike i razvrat“, prenela je agencija Fars.

Šef teheranske policije istakao je da je jedan od glavnih zadataka i odgovornosti policije upravo nadgledanje poštovanja islamskih principa, a upravnik suda u Teheranu koji se bavi „kulturnim zločinima i društvenom i moralnom korupcijom“ pozvao je građane da prijave sve slučajeve „nemoralnog ponašanja“.

Građani se pozivaju da prijave žene koje „skidaju hidžab u kolima“, „priređuju mešovite zabave“ ili „objavljuju nemoralni sadržaj na Instagramu“.

Komentar(1)

  1. Miloš
    10. juna 2019. 07:58

    Iskreno govoreći, ne verujem da je ovaj članak u potpunosti istinit. Liči mi na dosad već izlizanu propagandu, posebno sam sumnjičav zato što je u pitanju Gardijan. Učio sam persijskom jezik na fakultetu, predavao je Iranac, i upoznao se malo I sa njihovom kinematografijom. Iz filmova se može videti, zato što oni služe za popularizovanje određenih vrednosti, da se Iran zalaže za liberalni islam. Iran je velika i bogata zemlja na bliskom istoku, a to nekome smeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.