Teheran zatvorio 547 restorana zbog kršenja “islamskih principa”: Građani se pozivaju da prijave mešovite zabave, nemoralni sadržaj na Instagramu i ilegalnu muziku

1
Foto Profimedia

Iranska policija zatvorila 547 restorana i kafića u Teheranu zato što navodno ne poštuju “islamske principe”, saopštila je teheranska policija.

“Vlasnici restorana i kafića u kojima se nisu poštovali islamski principi su zatvoreni, a 11 ljudi je uhapšeno”, navodi se na sajtu policije.

Operacija zatvaranja 547 restorana trajala je desetak dana, piše Gardijan, a među glavnim prestupima su “nekonvencionalno oglašavanje u sajberprostoru, puštanje ilegalne muzike i razvrat”, prenela je agencija Fars.

Šef teheranske policije istakao je da je jedan od glavnih zadataka i odgovornosti policije upravo nadgledanje poštovanja islamskih principa, a upravnik suda u Teheranu koji se bavi “kulturnim zločinima i društvenom i moralnom korupcijom” pozvao je građane da prijave sve slučajeve “nemoralnog ponašanja”.

Građani se pozivaju da prijave žene koje “skidaju hidžab u kolima”, “priređuju mešovite zabave” ili “objavljuju nemoralni sadržaj na Instagramu”.

1 KOMENTAR

  1. Iskreno govoreći, ne verujem da je ovaj članak u potpunosti istinit. Liči mi na dosad već izlizanu propagandu, posebno sam sumnjičav zato što je u pitanju Gardijan. Učio sam persijskom jezik na fakultetu, predavao je Iranac, i upoznao se malo I sa njihovom kinematografijom. Iz filmova se može videti, zato što oni služe za popularizovanje određenih vrednosti, da se Iran zalaže za liberalni islam. Iran je velika i bogata zemlja na bliskom istoku, a to nekome smeta.

Comments are closed.