Kventin Tarantino je odustao od projekta „Filmski kritičar“, koji je trebalo da bude njegov deseti i poslednji film u karijeri.

Deadline je preneo navode anonimnog izvora, bliskog Tarantinu, koji je rekao da se Tarantino „jednostavno predomislio” o snimanju filma „Filmski kritičar“ (The Movie Critic).

Tarantino je prošle godine rekao da će taj film biti „o tipu koji je zaista živeo, ali nikada nije bio poznat. Bio je veoma nepristojan. Koristio se rasnim uvredama, ali je bio stvarno smešan. Bio je bezobrazan kao pakao“, piše Gardijan.

„Pisao je o mejnstrim filmovima i bio je kritičar“, govorio je Tarantino o svojoj tada neimenovanoj inspiraciji. „Mislim da je bio veoma dobar kritičar. Bio je pakleno ciničan. Njegove kritike su bile mešavina Hauarda Sterna i onoga što bi Travis Bikl mogao da bude da je filmski kritičar“, dodao je.

Radnja filma Filmski kritičar trebalo je da bude smeštena u Kaliforniji 1977. godine, a kritičar bi radio za izmišljenu publikaciju pod nazivom The Popstar Pages.

Tarantino (61) već dugo govori da planira da snimi svega 10 filmova do penzionisanja.

U „Filmskom kritičaru“, koji je trebalo da bude njegov deseti film, glumio bi Bred Pit. Produkcija filma je odložena jer je reditelj odlučio da promeni scenario.

Tarantino se ranije vraćao projektima nakon što ih je odložio. Tako je recimo 2014. privremeno otkazao svoje planove za snimanje „Mrske osmorke“, kada je početni nacrt filmskog scenarija procurio na internetu nakon što ga je podelio sa malom grupom glumaca. Nakon što je taj postupak nazvao „izdajom“ i rekao da nema želju da film snimi, „Mrska osmorka“ je na kraju napravljena i objavljena 2015. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.