Tamara Todevska o plasmanu na Evroviziji: “Ne verujem da je takmičenje namešteno”

2
Foto: Tanjug-AP

Predstavnica Severne Makedonije na ovogodišnjoj Evroviziji Tamara Todevska zauzela je osmo mesto i ostvarila najveći uspeh za svoju zemlju u istoriji tog takmičanja.

Nakon glasanja stručnog žirija našla se na drugom mestu u finalu Evrovizije. Zatim su usledili glasovi publike, te je u konačnom zbiru Severna Makedonija završila na osmom mestu, dok je pobedu odnela Holandija.

“Ja se stvarno osećam kao da smo pobedili. Ovo je naš najveći uspeh na Evrosongu. Prvo finale nakon sedam godina i prvi put smo u top deset. Jako sam ponosna i na sebe i na ljude koju su radili sa mnom”, rekla je Tamara Todevska za Blic.

Mnogim gledaocima nije bilo jasno kako su raspoređeni glasovi publike, kao i da je takmičenje namešteno, ali Tamara ne smatra da je tako.

“Shvatam glasanje, ali više mi nije važno. Osećam se kao da smo pobedili. Ne verujem da je takmičenje namešteno. Mislim da je svako ko pobedi zaslužio pobedu. Jako mi se sviđa ‘Arcade’ i mislim da je Holandija zaslužila pobedu”, izjavila je Todevska.


2 KOMENTARA

  1. Ma jok, ni posmkislio. Kad je krajem prošlog veka neki Logan iz Irske pobedio dva ili tri puta ja prestao da gledam.

  2. Mora da budes bas mnogo los sa matematikom i logikom pa da ne shvatis kako se dobijaju rezultati glasanja na evroviziji. Ako neko i sumnja na sajtu za svaku zemlju ima imenom i prezimenom navedeno kako je glasao svaki clan zirija (mada Srpski ziri ima misteriju jer poslednja dva clana su navedeni samo kao Silvana i Voja) i kako je glasala publika. saberu se bodovi i eto pobednika. O namestanju nema ni govora a o mogucim nepravilnostima – svakako ih svake godine ima ali one ne mogu da odluce pobednika

Comments are closed.