“Talas promene nenarodnog režima krenuo iz Crne Gore, stići će i Dodika…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je danas da je ponosan na poznanstvo, partnerstvo i odlične odnose sa strankama i koalicijama pobednicima izbora u Crnoj Gori.

“Mislim da je konačno došlo vreme da (srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD) Milorad Dodik prestane da plače zbog pada režima u Crnoj Gori i, ako sme, da smogne snage i čestita pobednicima”, rekao je Borenović.

On je ocenio da je PDP, za razliku od Dodika koji nije čestitao izbornim pobednicima u Crnoj Gori, to učinio dan posle pobede, kao i da su potom to učinili odlaskom delegacije PDP u Podgoricu.

Lider PDP je dodao “razume ozlojeđenost i laži koje Dodik i neki oko njega pokušavaju da plasiraju”.

“Nekada su se javno hvalili dugogodišnjim uspešnim partnerstvom sa (Milom) Đukanovićem, u sred Banjaluke mu dodeljivali plakete za ličnost godine i sličnost između njihovih koruptivnih vladavina se i te kako može videti. Jasno mu je da je talas promene nenarodnog režima krenuo iz Crne Gore i da će stići i njega”, naveo je Borenović.

On je još naveo da su “besmislene i jadne optužbe koje Dodik iznosi na račun počasnog predsednika PDP Mladena Ivanića”.

“Ivanić je, kada je potpisivan ugovor sa Vatikanom, a kao član Kolegijuma i zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH radio na ugovoru Srpske pravoslavne crkve i BiH, što je nepobitna činjenica”, kazao je Borenović.

Borenović je pozvao Dodika da “umesto što koristi i Crnu Goru da bi produbio podele među narodom, što mu je omiljena aktivnost, prihvati realnost i shvati da režimi polako pakuju kofere”.

Dodik je ranije danas rekao da je “to što radi opozicija iz Republike Srpske po Crnoj Gori otužno”. 

“Misle da će ih slika s pobednicima izbora učiniti pobednicima izbora u Srpskoj. Niti su oni slični opoziciji Crne Gore niti smo mi vlast nalik onoj koju su u Crnoj Gori pobedili. Ništa tu nije za poređenje”, kazao je Dodik.