Beogradski taksisti iz gotovo svih najvećih udruženja nastavili su i danas sa protestima na gradskim ulicama, zahtevajući da, kako kažu, država reaguje i zabrani rad svim prevoznicima koji nelegalno obavljaju taksi prevoz i najavili radikalizaciju protesta od naredne nedelje, blokadom mostova i prometnijih saobraćajnica, javio je N1.

„Od naših zahteva ne odustajemo, a to je da država reaguje i zabrani rad svim prevoznicima koji nelegalno obavljaju taksi prevoz. Država već duže vreme žmuri na to što se krši Zakon o prevozu putnika i što se pojedinim firmama dozvoljava da na nezakonit način prevoze putnike“, poručeno je za N1 iz Taksi komore Beograda.

Taksisti kažu da razumeju nezadovoljstvo građana i zbog toga su doneli odluku da će od danas na svojim trasama protestne vožnje besplatno prevoziti građane.

„Uzimajući u obzir da našim sugrađanima svojim protestnim vožnjama otežavamo obavljanje njihovih aktivnosti, što svakako nije naša namera, želimo da im u maloj meri to kompenzujemo“, navode iz Privredne taksi komore Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je, komentarišući štrajk beogradskih taksista, da „to nije način“, jer građani ne smeju da trpe, navodeći da je Vlada Srbije „otvorena za razgovor“ kako bi se problem rešio.

„Taksisti ne bi trebalo da ucenjuju građane i Vladu time što mogu da zatvore ulice“, kazala je Brnabić.

Ona je rekla da razume apele taksista, kao i to da su neki posebno ugroženi, a istakla je i da se zakon mora poštovati i da je dijalog potreban.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić kazao je, komentarišući tvrdnje taksista da je on omogućio „alternativne vidove“ taksi usluga, da organizacije koje se time bave nisu registrovane u njegovom ministarstvu.

„Te organizacije su registrovane u Agenciji za privredne registre“, izjavio je Ružić navodeći da se zakon mora čitati i poštovati.

Taksi komora počela je u ponedeljak svakodnevne protestne vožnje u Beogradu kao izraz, kako su naveli, nezadovoljstva zbog nesprovođenja zakona o prevozu putnika, čime su izazvali velike gužve u saobraćaju u Beogradu.

Taksisti su proteste na ulicama Beograda počeli u ponedeljak protestnim vožnjama, a oni poručuju da će, ukoliko nadležni ne reaguju, u narednim danima radikalizovati proteste.

Komentara

 1. Bobby
  2. октобар 2019. 12:26

  Како је неко могао да изда одобрење за овакво окупљање на недељу дана ? Људи у овом граду ваљда треба да: живе, раде, лече се, школују се,.... ? Ово је протест једног или више професионалних удружења и они блокирају град ! Кажу, имају право на улицу, јер им је то, ето, радно место. Јел' онда да можемо да очекујемо и: Градску чистоћу, Градско зеленило, ГСП,... и сличне, да блокирају овај град ? И каква тотална блокада града, ко су ти који ће да уведу Београд у карантин ? Ова градска власт јесте међу нај лошијим, и нека се не заваравају да изјаве и подршка председника републике, значи да ће као таква и дочекати крај мандата.

 2. Predrag m.
  2. октобар 2019. 16:11

  Ako se na ulicama demonstrira nezadovoljstva onda Vlada mora da da odgovor, šta tu nije u redu. Pošto je ova Vlada, na čelu sa nedefinisanim/om premijerkom, nesposobna, onda joj narod MORA dati CRVENI KARTON i procesuirati. Inače, taksisti gube bitku sa tržišnom utakmicom, jer su reperi samoupravljanja.Mogu samo da pljačkaju gradjane i ucenjuju. Ne zadugo.

 3. SNSIZACIJA PROTESTA
  2. октобар 2019. 16:55

  re: Taksisti najavili radikalizaciju protesta A ovi su do sada na nivou SNS-a?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.