Taksisti i danas blokiraju grad; Prva Zvezdina pobeda u ovogodišnjoj LŠ; Severna Koreja lansirala raketu: Vaš brifing za sredu

1
Foto: Tanjug, Tanjug-AP, Tanjug-AP

TAKSISTI I DANAS BLOKIRAJU GRAD – Udruženja taksi prevoznika nastaviće i danas protest i blokadu šireg centra Beograda od 13 do 15 sati. Prema najavama taksi udruženja, protestne vožnje biće organizovane i narednih dana od 13 do 15 sati, sve dok, kako kažu, nadležni ne počnu da poštuju zakone.

Od srede, 2. oktobra, na svojim trasama, a u okviru protestne vožnje, taksisti će besplatno prevoziti sugrađane.

GRČKI MEDIJI PRESTAJU SA RADOM – Štrajkački odbor više medijskih sindikata u Grčkoj saopštio je da su zaposleni u medijima ujedinjeni i da podržavaju radnike širom zemlje.

Svi privatni i državni mediji u Grčkoj stupili su danas u 24-časovni štrajk, čime su se pridružili generalnom štrajku radnika, koji je organizovala Generalna konfederacija zaposlenih u Grčkoj.

KO ĆE DA OBJASNI ZELENSKOM – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da mu niko nije objasnio zašto je odloženo slanje miliona dolara američke vojne pomoći Kijevu.

On je odbacio tvrdnje da je predsednik SAD Donald Tramp zamrzao ta sredstva kako bi vršio pritisak na Ukrajinu da pokrene istragu protiv njegovog rivala, demokrate Džozefa Bajdena.

Zelenski pokušava da se distancira od američke politike i da smanji štetu nanetu Ukrajini i njegovoj ličnoj reputaciji posle objavljivanja sadržaja njegovog telefonskog razgovora s Trampom od 25. jula, zbog kojeg su demokrate u Kongresu SAD pokrenule postupak opoziva predsednika.

KONSULTACIJE ZA FORMIRANJE NOVE AUSTRIJSKE VLADE – Predsednik Austrije Aleksander van der Belen počinje danas konsultacije o formiranju nove vlade posle upravo održanih izbora.

Prvi s kojim će razgovarati biće šef Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc, pošto je pobedio na izborima. Pošto u četvrtak posle podne budu objavljeni konačni rezultati izbora, predsednik će najjačoj stranci dati mandat za vođenje razgovora o formiranju nove vlade.

PROTEST U HONGKONGU ISPRED ŠKOLE RANJENOG DEMONSTRANTA – Stotine stanovnika Hongkonga okupile su se ispred škole mladog demonstranta kog je policija ranila iz vatrenog oružja tokom sukoba s demonstrantima.

Ljudi okupljeni ispred škole koju pohađa 18-ogodišnji Cang Či-kin skandirali su “Nema nereda, samo tiranije” i nosili slike jučerašnjeg incidenta koji je bio snimljen.

Cang je iz blizine pogođen u grudi kada je grupa demonstranata napala policijski odred.

SEVERNA KOREJA LANSIRALA BALISTIČKU RAKETU – Severna Koreja lansirala je danas najmanje jednu raketu sa svoje istočne obale, a Južna Koreja saopštila je da je raketa najverovatnije lansirana sa podmornice.

To se dogodilo dan nakon što je objavljeno da će Severna Koreja nastaviti pregovore sa SAD o okončanju svog nuklearnog programa, prenosi Rojters.

PREDSEDNIČKI KANDIDAT U TUNISU OSTAJE U ZATVORU IAKO JE UŠAO U DRUGI KRUG – Sud u Tunisu naredio je da zatvoreni predsednički kandidat Nabil Karui mora da ostane u zatvoru i pored toga što je ušao u drugi krug predsedničkih izbora.

Karaui je uhapšen 23. avgusta dok traje istraga na osnovu optužbi o pranju novca i utaji poreza. Dozvoljeno mu je da ostane u trci za predsednika zato što nije osuđen. Karaui kaže da su optužbe politički motivisane.

ZVEZDA SRUŠILA I OLIMPIJAKOS – Crvena zvezda ostvarila je prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona, pošto je posle preokreta savladala Olimpijakos 3:1.

Posle ovog trijumfa Zvezda je izbila na drugo mesto u grupi, prestigavši Olimpijakos i Totenhem, koji je pretrpeo katastrofu u Londonu od Bajerna – 7:2. Bajern ima šest bodova, Zvezda tri, a Olimpijakos i Totenhem po jedan. U narednom kolu Crvena zvezda 22. oktobra gostuje Totenhemu u Londonu.

NASLOVNE STRANE DNEVNIH NOVINA

1 KOMENTAR

Comments are closed.