Taksisti će protestovati iako dolazi Erdogan, ali neće blokirati mostove

0
Foto: Tanjug

Taksisti koji su protestovali prošle nedelje, i za danas su najavili štrajk.

Određene beogradske ulice će biti zatvorene za saobraćaj, pa se u glavnom gradu očekuje saobraćajni kolaps.

Očekuje se da gužve počnu oko 12 časova, kada i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sleće na surčinski aerodrom i kreće put Palate Srbija u zvaničnoj poseti Srbiji, preneo je B92.

I pored najave da će zbog posete turskog predasednika protest biti odložen, iz Bloka 70 krenuće kolona taksista, pa se očekuje da se putevi na Novom Beogradu stvori najveća gužva.

Istovremeno će taksisti krenuti od Obrenovačkog puta (Čukarica), bivše hale”Pionir” (Palilula) i iz Kumodraške ulica (Voždovac).

Zbog dolaska turske delegacije, taksisti su odustali od radikalizacije protesta koja je podrazumevala blokadu mostova.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević najavio je da će taksisti od sledeće nedelje dodatno blokirati određene ulice, odnosno da će se spustiti bliže mostovima, dok će protest tokom dvodnevne posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana biti isti kao i tokom prošle sedmice, preneo je N1.

Vukojević je podsetio je da je premijerka Ana Brnabić rekla da želi da razgovara sa njima i, kako je dodao, navela je da zakon mora da se poštuje, a na to je poručio da ako zakon mora da se poštuje, da onda premijerka treba odmah da ispuni njihove zahteve – odnosno da odmah ugasi, kako kaže, nelegalne aplikacije.

Ne možemo razgovarati o tim stvarima, mogu samo da se ispune, posebno sa nekim ko je mogao sve ovo vreme da reaguje, a nije, iako smo ga molili, i mislimo da je to neozbiljno, dodao je Vukojević.

Današnja blokada kreće sa istih tačaka i u isto vreme kao i prošle sedmice, naveo je on, a najavljene radikalizacije, kako je i ranije rečeno, neće biti zbog posete turskog predsednika.

“Od sledeće nedelje će se određene ulice dodatno blokirati, spustićemo se se bliže mostovima”, navodi Vukojević.